TV 2 har lenge hatt de mest sette kampene i sommerens europamesterskap i fotball, men dette endret seg da helgens kvartfinaler gikk av stabelen.

Fredagens oppgjør mellom Portugal og Frankrike hadde et snitt på 650.000 seere. Kampen ble vist av NRK og er den mest sette i EM så langt.

På det meste var 743.000 seere innom kampen som endte med straffespark. Det ble et drama der Frankrike til slutt trakk det lengste strået og sendte Portugal og stjernespiller Christiano Ronaldo ut av mesterskapet.

Lørdagens kvartfinale mellom England og Sveits hadde et lavere snitt - 590.000 - men et høyere toppunkt på 856.000 seere. Ingen andre EM-kamper har klistret like mange øyne til skjermen samtidig.

- Vi er meget godt fornøyde med tallene. Sammen med TV 2 har vi skapt EM-feber i Norge, og så mange som 856.000 seere så på straffesparkdramaet mellom England og Sveits lørdag på NRK. Nå gleder vi i NRK oss veldig til høydepunktet: Finalen i Berlin på søndag – uansett hvem som går videre så blir det en skikkelig fotballfest! sier sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK.

Det var også stor interesse for kvartfinalen mellom Spania og Tyskland som hadde et snitt på 598.000 seere på TV 2. På det meste var hele 796.000 seere innom kampen samtidig.

Den andre kvartfinalen som ble vist av TV 2 var mellom Nederland og Tyrkia, og denne kampen hadde et snitt på 558.000 seere.

Ukens semifinaler vises på TV 2, mens NRK har rettigheter til finalen.