Onsdag var det duket for triatlon i OL. Kvinnene startet ballet tidlig på morgningen, før herrene tok over på formiddagen.

For første gang under Paris-OL, foruten åpningsseremonien, viste NRK direktebilder fra lekene ettersom de har TV-rettighetene på friidrett, kappgang og triatlon.

Les også: Over én million var innom NRK da OL-ilden ble tent i Paris

- For alvor i gang
Til Kampanje oppgir statskanalen at 59.000 seere fulgte kvinnenes triatlon i snitt. 223.000 seere var imidlertid innom sendingen.

Herrene, som kastet seg i løypa noe senere på morgningen, hadde et gjennomsnitt på 126.000 seere. 275.000 seere var innom sendingen i løpet av morgningen.

Seertallene omfatter både lineær-TV og nett-TV.

Anders Sårheim, fungerende sportsredaktør i NRK, er godt fornøyd med at mange valgte å følge NRKs triatlonsendinger.

- Med disse sendingene er vi for alvor i gang med direktesendingene våre på TV fra friidrettsøvelsene i OL og har stor tro på at stadig flere vil finne veien til vårt TV-tilbud fra lekene. Samtidig gleder vi oss stort over at det er flere hundre tusen som er innom vårt radiotilbud på NRK Sport der vi dekker alle høydepunkter fra morgen til kveld, sier han.

Norske Kristian Blummenfelt, som var regjerende mester på øvelsen, klarte ikke å forsvare gullet og havnet utenfor pallen.

OL fortsatte på TVNorge
Også Warner Bros. Discovery (WBD) sendte OL i går. De sendte for øvrig også triatlonen, men da kun på strømmetjenesten Max. WBD deler ikke tall fra Max.

De deler imidlertid tall fra lineærkanalen TVNorge. I går spilte de norske håndballherrene mot Ungarn, en kamp de vant på dramatisk vis. Kampen ble sendt på morgningen og hadde 178.000 seere i snitt. På det meste var 335.000 seere innom kampen. Dette ble dermed den mest sette øvelsen på onsdag.

Senere på dagen spilte Casper Ruud tennis, en kamp som ble sett av 76.000 TV-seere i snitt på TVNorge. Også de norske sandvolleyballherrene var i aksjon. De spilte mot Italia, en kamp som ble sett av 145.000 seere i snitt. Kampen gikk sendt på kvelden.

På tirsdag spilte for øvrig håndballkvinnene også kamp. 136.000 seere i snitt så oppgjøret mot Sør-Korea.

Deler rettigheter
I Norge er det Warner Bros. Discovery og NRK som har TV-rettighetene på OL. Rettighetene er fordelt på følgende måte:

WBD sender absolutt alt av OL gjennom sin strømmetjeneste Max. På lineærkanalen TVNorge sendes de mest interessante idrettene og konkurranse sett med norske øyne, for utenom friidrett, triatlon og kappgang. Disse idrettene er forbeholdt NRK lineært.