Det skriver Schibsteds teknologinettsted tek.no.

I går la Netflix frem kvartalsrapporten for andre kvartal i 2024. Her kom det frem at selskapet har fått åtte millioner nye abonnenter og landet på en bunnlinje på 2,15 milliarder amerikanske dollar i overskudd.

Les også: Gikk bedre enn ventet for Netflix i andre kvartal

Ifølge selskapet velger over 45 prosent av de nye abonnentene Netflix’ billigste abonnement, som inneholder reklame. Dette abonnementet er imidlertid ikke tilgjengelig i Norge.

Reklameabonnementet ble rullet ut i 12 forskjellige land i 2022, og koster 6,99 amerikanske dollar per måned. Det billigste abonnementet uten reklame koster 15,49 dollar per måned, og det er dette abonnementet som nå fases ut.

Tek.no skriver at de billigste abonnementet uten reklame nå fases ut i Canada og Storbritannia, og at USA og Frankrike følger etter. Nettstedet skriver også at selskapet tester ut annonser som dukker opp på skjermen når en film eller serie settes på pause.

I Norge eksiterer det ikke abonnement med reklame. Netflix tilbyr tre abonnement her til lands – basis, standard og premium – som koster henholdsvis 89 kroner, 109 kroner og 159 kroner per måned.