16 år gamle Lamine Yamal ble tidenes yngste målscorer i et europeisk fotballmesterskap da han utlignet for Spania i semifinalen mot Frankrike i München tirsdag.

Kampen endte 2-1 til Spania og Yamal, som blir 17 år på lørdag, er klar for EM-finale søndag.

I snitt fulgte 718.000 seere mesterskapets første semifinale på TV 2. Det er ny rekord i mesterskapet og 68.000 flere enn forrige rekord som ble satt da Frankrike møtte Portugal til kvartfinale.

Les mer: NRK på seertoppen med Ronaldo-exit

På det aller meste var 878.000 seere innom semifinalen samtidig.

- Vi har hatt en forventning om at seertallene vil stige i takt med dramatikken i mesterskapet og at det spisser seg skikkelig til mot slutten, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Det er også TV 2 som viser tirsdagens semifinale mellom England og Nederland, før NRK avslutter fotballfesten med finalen.

- Vi kunne nesten ikke ha bedt om bedre semifinaler enn det vi har fått. Det er ikke nødvendigvis disse lagene som har spilt den beste fotballen, men det er store nasjoner som har en spesiell tiltrekningskraft for et stort publikum, og som vi er avhengig av å ha med oss i et fotballmesterskap.

 - Tror du på ny rekord i kveld?

- Det er én faktor som alltid spiller inn og det er været, sier TV 2s sportsredaktør.

Han har akkurat ankommet Dortmund i Tyskland, der kveldens semifinale spiller. og ber derfor Kampanjes journalist ta en titt ut av vinduet for å bekrefte at regnet høljer ned i Oslo.

- Da kommer vi til å slå rekorden i kveld, slår Jansen Hagen fast.

- England er årtier med lidelse, men det er en historie det også som nordmenn er veldig fascinert av. Når de står på terskelen til en finale med en motstander som Nederland, så blir det en spesiell kamp. Så jeg blir skuffet hvis vi ikke tar rekorden i kveld.