Under filmfestivalen i Venezia vil den danske dramaserien «Familier som oss» få sin verdenspremiere. I 2025 kommer serien også til NRK.

Tirsdag ble det kjent at TV-dramaet «Familier som oss», regissert av Thomas Vinterberg, er tatt ut til det offisielle programmet under filmfestivalen i Venezia, som varer fra 28. august til 7. september.

Serien går over syv episoder og handler om følger familier i Danmark får når de drives på flukt fordi Danmark holder på å gå under av oversvømmelser, drevet frem av klimakrisen.

- Jeg er virkelig stolt over at «Familier som oss» er tatt ut til festivalen i Venezia. Thomas Vinterberg og Zentropa har skapt en monumental serie som fortjener internasjonal oppmerksomhet, sier dramasjef i danske TV 2, Mette Nelund, i en pressemelding.

Vinterberg har blant annet mottatt en Oscar for beste utenlandske film. Den mottok han i 2021 for filmen «Et glass til», også kjent under tittelen «Druk».

- Jeg er stolt og glad. Filmfestivlen i Venezia er det perfekte stedet for Familier som oss til å møte verden. Etter Druk utforsket jeg med en gang denne karakterbærende sagaen som familier som må forlate fedrelandet, før Danmark oversvømmes , sier Vinterberg selv i en pressemelding.

- Vannet i Venezia er derfor en særdeles kraftfull ramme rundt verdenspremieren, fortsetter han.

Serien er som nevnt laget for TV 2 Danmark, sammen med StudioCanal og Canal+. Norske NRK er blant med-produsentene på serien. NRK gikk inn i prosjektet i 2021 og har bidratt både på produksjons- og finansieringssiden.