I denne helgens utgave av VG Helg brukte Mental Helse Ungdom sidetallene til å vise frem ny statistikk rundt unges psykiske helse i Norge.

- Å få bruke sidetallene i Norges største avis til å belyse den dystre statistikken har allerede gitt svært god respons, sier Line Toft Haaland, leder kommunikasjon i Mental Helse Ungdom (MHU).

Hun forteller at det gjennom helgen har tikket inn positive tilbakemeldinger både på sosiale medier, og til organisasjonen selv fra folk som har lagt merke til statistikken.

- Her må vi bare takke WAL både for idéen og gjennomføringskraft. Det er over 2 år siden de første gang presenterte tanken for oss. Ofte må man være ganske oppmerksom på de dystre tallene i samfunnet vårt, det måtte leserne av denne ukens VG helg også, fortsetter Toft Haaland.

VG Helg besto denne gangen av 68 sider, og de sidene som hadde sidetall, hadde også MHU og WAL en statistikk. Mesteparten av statistikken er hentet fra den ferske rapporten StatusUng!

- Da ideen oppstod skjønte vi at dette bare måtte gjøres. Til tross for tungt lesestoff har det vært en dugnad av den energigivende typen. Tall er ofte litt tørt å kommunisere, men vi tror denne måten å løfte frem statistikk på forhåpentligvis gjøre at det blir lagt merke til i større grad, sier kreatørene Casper Evensen, Kristian Haukland, Fredrik Bjørn og Simen Frogner.

- Det var stort å åpne VG i helgen. Prosessen fra idé til virkelighet har vært lang, men verdt det når man ser den viktige tematikken løftet frem på hver eneste side i landets største avis. Det har vært et fantastisk samarbeidsprosjekt, med MHU, VG og Opinion som alle har jobbet hardt for å få dette til, sier Sigmund Malkenes, rådgiver i WAL.