- Det er en skrekkblandet fryd å gå for en ny karriere etter å ha vært et sted så lenge, og jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått lov til å oppleve med TV 2, men dette føles veldig riktig, forteller Klaus Holthe til Kampanje, som denne måneden kunne feire 28 år i TV 2.

Til høsten begynner han et nytt kapittel og en ny karriere som kommunikasjonsansvarlig i Stiftelsen Diakonova Haraldsplass.

- Jeg har hatt verdens beste arbeidsplass og kolleger i TV 2, og hadde ikke planlagt å bytte jobb, men da jeg leste stillingsannonsen til Stiftelsen Diakonova Haraldsplass – var det som om den var skrevet for meg.

- En opplevelse jeg aldri glemmer
Holthe kom rett fra skolebenken til TV 2 i 1996 og har vært med å lage en rekke programmer, og det var han som var ansvarlig for reportasjene fra borettslaget i Erleveien på Landås, under stortingsvalget i 2005.

- Jeg har hatt stor tillit i TV 2, som har gitt meg muligheten til å fortelle mange gode historier – blant annet om valget fra Erleveien. Og jeg husker godt da vi gikk rundt på Manhatten et par dager etter terrorangrepet i september 2001, sammen med sjokkskadede amerikanere som nettopp hadde blitt angrepet i hjemlandet sitt. Det er en opplevelse jeg aldri glemmer.

I slutten av september har han sin siste dag i TV 2, før nye eventyr venter som kommunikasjonsansvarlig.

- Det blir selvfølgelig rart å gå ut fra TV 2 en siste gang, men jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye kolleger og lære mer om hva stiftelsen driver med. Det blir en overgang fra journalistikken og mange nye ting jeg må lære meg, men det ser jeg virkelig frem til.

- Vil bidra til å løfte vår profi
Holthe tar med seg omfattende erfaring og kompetanse som skal bidra med å synliggjøre stiftelsens innsats innen barnevern, sykehus, psykisk helsevern, samtalesenter, utdanning og eldreomsorg.

- Vi er svært glade for å ønske Klaus velkommen til Stiftelsen Diakonova Haraldsplass. Med hans omfattende bakgrunn og ekspertise innen kommunikasjon og journalistikk, er vi sikre på at han vil bidra til å løfte vår profil og formidle vårt viktige arbeid på en god måte, sier Jørn-Henning Theis, administrerende direktør i stiftelsen.

Stiftelsen Diakonova Haraldsplass er en fusjon av stiftelsene Diakonova og Haraldsplass, og har sine hovedvirksomheter innenfor høgskoleutdanning, fagskole, sykehus, barnevern, eldreomsorg og psykisk helsevern.