TV 2 løste i fjor oppdraget som kommersiell allmennkringkaster i tråd med kravene og får dermed full kompensasjon på 135 millioner kroner.

Kanalen har blant annet levert på kravene om daglige, riksdekkende nyhetssendinger med base i Bergen, norskspråklige program for barn og unge, samt førstegangsvisninger av norsk film og TV-drama, ramser Medietilsynet opp i sin rapport.

Tilsynet trekker fram at TV 2 spilte en viktig rolle i dekningen av kommune- og fylkestingsvalget i fjor høst, og at utenriksjournalistene rapporterte fra krigssoner og viktige politiske hendelser ute i verden.

Kanalen hadde blant annet daglige nyhetssendinger fra den sentrale nyhetsredaksjonen i Bergen og med 154 redaksjonelle årsverk og over 300 millionar kroner i redaksjonelle kostnader til nyhetssendingene på hovedkanalen TV 2 Direkte ble forpliktelsene ifølge Medietilsynet oppfylt med god margin.  
 

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, trekker fram viktigheten av at allmennkringkasterne fremmer norsk produsert innhold.

– Det reflekterer norsk historie, kultur og samfunnsforhold og blir stadig viktigere i et globalisert film- og strømmemarked, sier hun.

2023 var det siste året i den forrige avtaleperioden TV 2 hadde med staten om å være kommersiell allmennkringkaster. I fjor høst inngikk de en ny avtale for perioden 2024 til 2028, der hovedlinjene i forrige avtale videreføres, men at riksnyhetsdekningen styrkes og investeringene i norsk film og TV-drama økes.