Etter stor suksess i Danmark, tok Se og Hør Reality Awards til Norge for to år siden. Prisutdelingen hedrer norske reality-suksesser - som det stadig satses hardere på. Og til tross for utfordrende tider i produksjonsbransjen, lages det fortsatt mye norskprodusert reality.

- Vi ser at både casting og produksjoner ligger på et svært høyt nivå i Norge. Reality er knallgod underholdning – og også big business for TV-, strømmetjenester, mediehus og produksjonsselskaper, sier produsent for Reality Awards, Niklas Kokkinn-Thoresen, i en pressemelding.

Enorm interesse for reality
Tidligere har prisutdelingen foregått ute på H3 Arena på Fornuebu, men i år flyttes Reality Awards til Ambassaden i Oslo sentrum. I tillegg åpnes dørene for resten av bransjen.

- De to foregående årene har realitydeltagerne fått komme på showet gratis, mens produksjonsselskaper og kanaler har kjøpt bord. Men i år velger vi også å invitere bransjen til å bli med på prisutdelingen uten at de trenger å betale. Se og Hør har lenge sett den enorme interessen for reality-kjendiser blant unge lesere og seere på nett, så vi ønsker å knytte oss enda tettere til miljøene som jobber med dette, sier Kokkinn-Thoresen.

Søndag 22. september arrangeres prisutdelingen for tredje gang, og som de to foregående årene er det redaktør i KK, Ingeborg Heldal som leder Reality Awards.

Hun får god hjelp av juryen som består av Pia Basberg (prosjektredaktør i NRK), Jostein Olseng, administrerende direktør i Mastiff, Bjørn Asgeirsson (manager for planning & scheduling streaming Nordics hos Max) og Marius Rønnekleiv (excecutive producer i Viaplay).

- Stemningen har vært ellevilt god
I køpet av kvelden skal det blant annet deles ut priser for «Årets skandale», «Årets øyeblikk», «Årets programleder», «Årets underholdningsprogram», «Ærespisen» og selvsagt «Årets reality». 

- Stemningen har vært ellevilt god under Se og Hør Reality Awards de to foregående årene. Jeg gleder meg veldig til å lede showet og å feire med prisvinnerne på Ambassaden. I høst skal det bli bedre enn noen gang, sier Heldal, som er programleder under prisfesten.

Det er en fagjury med sentrale folk bransjen som bestemmer hvilke serier og personer er nominert, men det er publikum som avgjør hvem av de nominerte som faktisk får prisene.

Heller ikke i år planlegger Se og Hør å selge TV-rettighetene til showet, men Kokkinn-Thoresen lover at det vil bli publisert stoff i Se og Hørs egne kanaler.