NRKs krimkommentator Olav Rønneberg starter til høsten opp i TV 2 når han tar på seg jobben som redaksjonssjef i «Åsted Norge». Rønneberg har lang fartstid i riksdekkende media og har de siste 25 årene dekket flere av de store krimsakene i Norge – både som krimreporter i P4, senere i TVNorge, og som redaksjonssjef for krimprogrammet «Etterlyst» på TV3.

Siden 2009 har han vært journalist, vaktsjef og krimkommentator i NRK, men tar Rønneberg turen til konkurrenten TV 2.  

- Dette var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Nå får jeg muligheten til å lede arbeidet med Norges største og mest anerkjente krimprogram, og det er utrolig spennende å få være med å bygge videre på dette konseptet. Jeg gleder meg stort til å jobbe med alle de dyktige menneskene både i redaksjonen og i produksjonen, sier Rønneberg. 

- Ønskelig med fornyelse
Programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen, er glad og stolt over at «Åsted Norge» får en kapasitet som Rønneberg med på laget.  

- Det er naturlig og ønskelig med fornyelse av et viktig og populært program som «Åsted Norge». Olavs innsikt i krimfeltet vil uten tvil være et sentralt bidrag når vi skal se på hvordan programmet skal leve godt også i framtiden, sier Rønningen i en melding. 

Les også: Blir med i Åsted Norge: - Kjempeartig å bli spurt, litt skummelt og kolossalt motiverende

Programleder slutter
I tillegg er det også klart at programleder for «Åsted Norge», Jens Christian Nørve, slutte. Han forlater programmet etter ni år og 200 programmer. Nørve forsvinner imidlertid ikke fra kanalen. 

- Jeg har fått en unik mulighet fra TV 2 som jeg ikke kunne si nei til, forteller Jens Christian Nørve (46) til TV2.no

Nørve var den aller første ansatte i redaksjonen i 2015, og programmet begynte å rulle over norske TV-skjermer året etter.

– Det er jo egentlig galskap. Jeg forlater drømmejobben og de beste kollegaene. Men det er nesten umulig å finne det perfekte tidspunktet å slutte på. Jeg mener dette er det riktige for Åsted Norge og meg nå. Også tenkte jeg å gi meg før Trygve kom og bar meg ut av studioet, så da slapp han i hvert fall det, sier Nørve.

«Åsted Norge» produseres av produksjonsselskapet Mastiff for TV 2. Nåværende redaksjonssjef, Asbjørn Olsen, skal fortsatt bidra i en overgangsfase. 

-  Etter 140 direktesendte reportasjemagasiner gjennom snart seks år er det fornuftig å overlate stafettpinnen til andre. Programleder Jens Christian Nørve får nye oppgaver i TV 2 i 2025, og samarbeidet med ham, gjennom mange år, har vært som et harmonisk og velfungerende ekteskap. En ny programleder kan nå finne sin egen form med en ny redaksjonssjef, sier Olsen.  

Han har gode ord å si om sin etterfølger: 

- Olav Rønneberg kjenner jeg gjennom et langt liv i journalistikkbransjen, så dette kommer til å gå veldig bra. Jeg skal bidra i en overgangsfase, og så vil mine mange interesser føre meg inn i nye spennende arbeidsoppgaver enten her i Mastiff eller andre steder, sier Olsen.