Teknologi utviklet av nyhetsbyrået NTB debuterer nå på det finske markedet. NTB har inngått en avtale med det finske nyhetsbyrået STT, som også skal være agent for NTBs mediebank i Finland.

- Dette er en anerkjennelse til norsk mediebransje som har utviklet dette sammen med oss, og ikke minst en stor milepæl for NTB. Det bekrefter at vi har driv, utviklingskraft og teft for hvilke løsninger markedet og samfunnet har behov for i fremtiden, også utenfor landegrensene, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB

Den internasjonale lanseringen startet i Sverige for et par år siden, gjennom samarbeidetmed TT Nyhetsbyrån, det svenske nyhetsbyrået. Nå utvider NTB til flere land.

- Vi er begeistret over å kunne tilby NTBs mediebank, en topp moderne løsning for bilde- og videohåndtering, som dekker behovene til profesjonelle brukere i Finland. Kombinasjonen av brukervennlig grensesnitt, sikker lagring og rask tilgang passer perfekt, sier Kimmo Laaksonen, administrerende direktør i STT.

NTBs mediebank er et skybasert DAM-system utviklet for medier og andre profesjonelle aktører med behov for et felles system for å lagre og dele mediefiler. I Norge brukes NTBs mediebank av store mediehus, kommuner, forbund, organisasjoner og privat næringsliv, som Schibsted og Hydro for å nevne noen.