I går var siste kveld med EM i friidrett fra Roma. Av øvelsene som gikk av stabelen var finalen i 1500 meter for herrer.

I feltet stilte som vanlig Jakob Ingebrigtsen opp. Han var storfavoritt før løpet og innfridde alle forventinger da han parkerte konkurrentene på oppløpssiden, og løp inn til et overlegent EM-gull.

NRK hadde som vanlig kveldssending fra klokken 20.00 til klokken 23.00. I snitt fulgte 517.000 seere med på hele NRKs sendingen, men alt toppet seg da Ingebrigtsen skulle ut og jakte gullet. Da Ingebrigtsen løp i mål klokken 22.31 fulgte hele 891.000 seere med på NRK.

– Vi er veldig fornøyde med oppslutningen rundt EM i friidrett, på alle plattformer. Friidretten er i en ny gullalder og interessen er enorm, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK. 

Han fortsetter:

- De gode tallene fra gårsdagens TV-sending bekrefter også dette. Vi er enormt ydmyke og stolte over å kunne formidle dette produktet til det norske folk. Vi gleder oss til fortsettelsen av denne fantastiske sportssommeren, med EM i Fotball som starter på fredag og OL i Paris litt senere i juli.