«Den sorte svane» er en dokumentar laget av danske TV 2 hvor NRK, sammen med en rekke andre nordiske medier, er samprodusent.

I dokumentarserien blottlegger hovedkilden, muldvarp Amira Smajic, Københavns kriminelle undergrunn. Smajic er selv utdannet jurist og hadde gjennom sin stilling i årevis jobbet med kriminelle miljøer, frem til hun snudde seg til TV 2.

Dokumentarserien har fått massiv oppmerksomhet både for Smajic’ avsløringer, men også for danske TV 2s metode og bruk av Smajic.

I Danmark, hvor dokumentarserien finner sted, har serien fått særlig stor oppmerksomhet. Ifølge danske Ekstrabladet har første episode av serien blitt sett av hele 1.859.000 millioner dansker, mens andre episode av serien har blitt sett av 1.704.000 danske seere.

Ifølge SNL bor det per mars 2024 rett i underkant av seks millioner i Danmark, hvilket vil si at nesten én tredjedel av Danmarks befolkning har sett første episode av serien.

NRK som sitter på rettighetene til dokumentaren i Norge kan ikke vise til like enorme seertall, men likevel et solid antall seere. De forteller til Kampanje at det stort sett kun er dagsaktuelle programmer og underholdningskonsepter som har høyere seertall. Totalt har 383.000 sett første episode av serien på NRK. Andre episode er sett av 247.000 seere.

- Den sorte svane gjør det godt i forhold til annet innhold publisert i perioden 1. mai til 5. juni i år, sier Ragni Falkum Enerhaug i NRK analyse.

- Dokumentaren gjør det godt i NRK TV og første episode er den mest sette innenfor sin sjanger, fortsetter hun.

Se seertallene for Den sorte svane her:

Den sorte svane Episode Lineære tall Strømmetall Totalt
Brennpunkt: den sorte svane: Kontoret hvor svindle   Én 226.000 157.000 383.000
  Brennpunkt: den sorte svane: «Expect no mercy»   To 118.000 130.000 247.000