- Facebook oppfører seg arrogant overfor brukerne og oss som kjøper tjenestene. De har ikke spurt oss om hva vi synes, og de er ikke tilgjengelige for dialog om det nye kravet de stiller. Det er arrogant, sier Svein Inge Leirgulen til NRK.

Han er styreleder i Kommunikasjonsforeningen og leder av foreningens etiske råd. Leirgulen mener Meta er i ferd med å rive ned tilliten til Facebook som kommunikasjonsplattform.

Styrelederen ønsker nå å starte en større diskusjon i bransjen om hvordan de skal forholde seg til teknologiselskapet, skriver NRK.

I møte med NRK ramser han opp en rekke tiltak man bør diskutere slik som å stanse annonsering på plattformene, oppfordre følgere til å protestere eller å slette sine kontoer. 

Meta, som eier både Instagram og Facebook, hadde planer om å begynne å trene selskapets KI-modeller på brukeres offentlige innlegg fra slutten av juni av. Etter stort påtrykk fra europeiske datatilsyn, varslet derimot Meta at de pauser initiativet på ubestemt tid. 

Her i Norge skal blant annet digitaliseringsminister Karianne Tung i møter med Meta mandag denne uken for å diskutere bruk av folks innhold på plattformene til trening av selskapets KI-modeller.