Tidligere VG-redaktør og magasinsjef, Jane Throndsen, går inn i en ny rolle i Schibsted-konsernet. Det vil si at Throndsen blir værende i den rendyrkede mediedelen av selskapet som sist fredag formelt ble det opp i to separate selskaper.

Throndsen får nå jobben som ny kommunikasjonsdirektør med ansvar for merkevaren Schibsted.

- For meg er dette som å komme hjem, sier Jane Throndsen til Kampanje.

Hun har den siste tiden jobbet mye med å fremme Schibsted som arbeidsplass eller employer branding som det så fint heter. Her har hun frem til splitten jobbet med hele Schibsted-konsernet.

- Pressens prinsesse
Fremover blir det bare medier som teller for medielederen som av Dagens Næringsliv en gang ble døpt til «Pressens prinsesse» og som også har vært omtalt som magasindronning.

- Det er store planer for Schibsted Media, De gleder jeg meg til å være med på å sette ut i livet. Aldri før har sterke mediehus med fri og uavhengig journalistikk vært viktigere og aldri før har vi stått overfor raskere og mer dramatiske endringer, sier hun.

Throndsen har mange års erfaring fra mediebransjen, som journalist og redaktør i Dagbladet, og som pluss- og magasinredaktør i VG. Etter at hun ble hentet til Schibsted-konsernet i fjor har hun også jobbet mye med kommunikasjonsarbeidet under splitten av Schibsted til to nye selskaper. 

Les også: Skal lede nytt Schibsted-selskap: - Må utvide innen sport og underholdning

- Schibsted 100 prosent medier
Hun mener «tillit, innovasjon og rammebetingelser for de redaktørstyrte mediene» kommer til å være viktig for at Schibsted Media fortsatt skal være en plattform millioner av svensker og nordmenn oppsøker «for sann, fri og uavhengig informasjon.»

- Derfor føles oppdraget viktig; å bidra til å styrke Schibsted Media gjennom å understøtte strategien, utvikle gode kommunikasjonsplaner og bygge en ny merkevare, sier hun.

- Dere trenger jo ikke finne et nytt navn og beholder Schibsted-navnet, men er dette samtidig et godt tidspunkt med tanke på å se over både logo og merkevare?

- Vi i er helt i startfasen med merkevare-arbeidet for «Schibsted 100 prosent media», sier hun.

Jakter reklamebyrå
- Aftenposten valgte nylig Try og VG jobber med Morgenstern. Skal konsernet også jobbe med et byrå?

- Vi jobber med å finne et byrå og det er jo en fantastisk historie å bygge en merkevare rundt. Det som startet som Christian Schibsteds lille boktrykkervirksomhet i Christiania i 1839, er i dag et av Nordens ledende medieselskaper som ligger i forkant av den teknologiske utviklingen og bidrar til å drive bransjen fremover, sier hun.

Jane Throndsen  begynte sin karriere som utenriksjournalist og har også vært kulturredaktør i Dagbladet og fungert som nyhetsredaktør i VG.  Hubn ble kåret til Årets Kvinnelige Medieleder i 2014. Om seg selv sier Throndsen  at hun ser på seg selv som en utpreget lagspiller:

- Vi skal etablere en kultur internt hvor vi kan skape arenaer for samarbeid på tvers. Jeg ser fram til å jobbe med flinke fagfolk – smarte, kloke og morsomme medarbeidere som kan lage fest av en hvilken som helst hverdag, sier hun.

Les også: Aftenposten bytter reklamebyrå: - Kreativ kraft og snert