NRKs generalforsamling har pekt ut bankmannen Jan Erik Kjerpeseth som ny styreleder etter Birger Magnus. 

- NRK spiller en viktig rolle for folk hver eneste dag, med sterkt nærvær i hele landet. Med et mer globalisert mediemarked blir NRK viktigere for å fremme norsk innhold, kultur og språk. Jeg er derfor glad for at Jan Erik Kjerpeseth har takket ja til å ta på seg styreledervervet i NRK, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery i en melding. 

Kjerpeseth er i dag konsernsjef i Sparebanken Vest, en rolle han har hatt siden 2013. Kjerpeseth er også styreleder i Eviny AS, Brage Finans og Frende Forsikring og styremedlem i Finans Norge og Sparebankforeningen.

- Vi vil takke Birger Magnus for innsatsen gjennom ti år som styreleder i et stadig mer krevende mediemarked. Magnus forlater et selskap i god stand og med god måloppnåelse , sier Jaffery.    

Samtidig er det også klart at Hege Aasen Veiseth er valgt til nytt styremedlem. Veiseth har tidligere vært finansdirektør i Polaris Media og har siden 2023 vært finansdirektør i Frøy Kapital.

- Veiseth har en interessant bakgrunn, blant annet fra mediebransjen. Hennes kompetanse og erfaring vil være et verdifullt bidrag til styrearbeidet i NRK. Vi vil også takke Veslemøy Tvedt Fredriksen for innsatsen i styret. Hun trer ut av styret etter tre perioder, sier Jaffery.

NRK-styrets arbeid omfatter blant annet NRKs overordnede strategi, store investeringer og andre vesentlige endringer i NRKs virksomhet.

Styret for NRK for perioden 25. juni og frem til generalforsamling i 2026 vil dermed bestå av Jan Erik Kjerpeseth (styreleder), Åsne Havnelid (nestleder), Hege Aasen Veiseth, Arild Grande og Shahzad Abid. Ansattrepresentanter vil være Torunn Myhre, Elin Fossum og Sigrid Skeie Tjensvoll.