I april ble det klart at NRK ville rive Dagsrevyen-studioet og kle nyhetssendingene i ny drakt. Det skjer nesten ti år etter forrige store «makeover», og i kveld er det nye Dagsrevyen-studioet i dag klart for premiere.

Det nye Dagsrevyen-studioet er en del av en større endring av design og profil som NRK gjennomgår i disse dager. Også hjemmesiden NRK.no, strømmetjenesten NRK TV og NRK Radio er gjennom endringer i blant annet fronter og fargepaletter.

NRKs uttalte mål med endringene er å bli enda tydeligere og mer helhetlig avsender på alle plattformer. 

For noen blir kanskje den mest synlige endringen på TV, hvor kveldens Dagsrevy har premiere på nytt studio.

- Nyhetsdesignet skal gi et mer helhetlig, inkluderende og moderne uttrykk på tvers av hele NRK Nyheters tilbud, også distriktskontorene landet rundt. Ny nyhetsdesign er utviklet av våre egne ansatte fra ulike fagmiljø som har jobbet prosjektbasert med dette over flere år, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK, i en pressemelding.

Reprofileringen skal også gjøre arbeidshverdagen enklere for de ansatte. Nye maler, rutiner og utstyr skal effektivisere arbeidet deres.

- Det er også gjort en oppgradering av teknologi med kamerarobotikk og nytt lys i studio. Dette er en del av en jevnlig oppgradering som skjer omkring hvert tiende år, sist i 2015, sier Berge.

NRK skal etter planen flytte inn i nye lokaler på Ensjø i 2029. Hele nyhetsdesignet, som i all hovedsak er software, blir med på flyttelasset.

- Ny nyhetsdesign er en naturlig del av flytteprosessen vi er i gang med. Den nye teknologien blir integrert med det som kan gjenbrukes i studio, og blir selvsagt også med når vi flytter inn i nytt hovedkvarter på Ensjø, sier Berge.