Tirsdag lanserte NRK noen av programmene som skal på i sommer og tidlig på høsten under deres «Sommerlansering» i Studio 1 på Marienlyst.

- For en sommer vi har i vente på NRK. Det blir masse sport – EM i både friidrett og fotball, før OL endelig kommer tilbake på NRK, direkte fra Paris. Men vi får også møte de 67 morsomste i Norge i programmet «Dette er humor»» og mange andre spennende personer i Sommer i P2, sier Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

Fürst Haugen forteller videre at det særlig er en nyhet hun gleder seg litt ekstra til.

- Da kommer «Oppdrag Europa», som er det splitter nye reiseprogrammet til Mikkel Niva og Herman Flesvig, sier Fürst Haugen.

I pressemeldingen skriver NRK at komikerne skal besøke noen av Europas minst besøkte land, og at på hver tur får et oppdrag de skal løse. Målet er å bli bedre kjent med landet og komme under huden på hvert sted de besøker. Programmet har premiere 23. august.

Niva og Flesvig har tidligere laget innhold sammen på NRK da de ledet podkasten «Friminutt». Programmet ble imidlertid avsluttet da duoen meldte overgang til Schibsted podkastsatsing Podme.

Ny humordrama
I tillegg til Flesvig og Nivas reiseprogram går NRK i gang med en ny dramakomedie med Pernille SørensenBjørn TomrenTobias Solli Kaarfald og Cala Homboe i hovedrollene. Serien har fått navnet  «Våre beste år» og har premiere 31. august.

14. juni har en annen ny serie premiere. I programmet «Dette er humor» skal to og to komikere møtes til studio for en samtale om det de har laget og hva som får dem til å le. Til sammen møter publikum 67 norske komikere i løpet av serien.

I september vil NRK også by på en helt ny dramaserie «Dates in real life». Serien har allerede fått pris for beste serie i International Panorama Series Mania. Det er Gina Bernhoft Gørvell som spiller hovedrollen Ida i serien.

Sommer preget av sport
I tillegg til en rekke nye serier blir selve sommeren på NRK preget av mye sport. Allerede på fredag braker det løs når EM i friidrett går av stabelen i Roma.

Les også: Slik blir fotball-EM på TV 2 og NRK - får med komiker og TikToker på laget

Neste fredag er det duket for åpningskampen i årets EM i fotball, mens OL braker løs 26. juli. NRK deler rettighetene med Warner Bros. Discovery og skal sende friidrettsdelen av lekene.

Les også: NRK dropper folkefesten på Kontraskjæret