«Vokteren: Fjellet gir – fjellet tar» er navnet på TV 2s nye storsatsing innen realitysjangeren. Programmet har premiere i høst og er produsert av Mastiff, som også står bak årets store realitysuksess «Spillet».

Målet er å bestige toppen av Norges nasjonalfjell, majestetiske Stetind i Narvik kommune i Nordland, men underveis blir deltakerne utfordret av den mystiske skikkelsen Vokteren.

- «Vokteren: Fjellet gir – fjellet tar» er et helt nytt format i Norge, som vi mener inneholder absolutt alt en god konkurransedrevet realityserie kan inneholde. Deltakerne skal ikke bare ut på en eventyrlig og fysisk krevende reise, men de må også kjempe en strategisk og sosial kamp for å overleve i konkurransen. Vi kan garantere at dette er noe annet enn det seerne tidligere har sett på norske tv-skjermer, sier programredaktør Trygve Rønningen i TV 2 i en pressemelding.

Programmet skal ledes av Helene Olafsen.

- Konseptet er superspennende og ganske tøft! Deltagerne blir plassert i et eventyr-univers som tester dem i et spill med mange ulike utfall. Kun de som består alle testene, får stå på toppen av fjellet; Stetind, sier Olafsen.

Blant deltakerne finner vi blant andre Fpu-leder Simen Velle.

- Jeg er først og fremst med fordi jeg ikke vet noe om dette programmet. Jeg har fått invitasjoner om en del andre programmer, men jeg syns de har virket forutsigbare. Jeg liker å gjøre ting jeg ikke vet hva er, og som jeg ikke er forberedt på, sier Velle til TV 2

Deltakere er Anders Hoff, Simen Velle, Robin Hofset, Desta Marie Beeder, Marna Haugen, Johannes Joner, Silje Sandmæl, Truls Torp, Fritz Aanes, Anny Isabella Øvrehus, Charlotte Frogner, Hilde Lyrån, Trude Vasstrand og Sebastian Solberg.