Hele tre klager mot Kapitals artikkel «Thomas Øyes PR-kupp» var oppe til diskusjon hos PFU i dag. Det endte med en fellelse, mens to av klagene ikke ble tatt til følge. 

Nettavisen-profil og kommunikasjonsrådgiver, Ole Eikeland, hadde klaget inn Kapitals omfattende fortelling, men fikk ikke gehør av PFU, selv om et stort flertall var enig i at vinklingen var i et pressetisk grenseland, og at den kunne gi ett feilaktig inntrykk.

Les også: Nettavisen-profil klaget inn Kapital-sak til PFU: - Beveger seg helt på grensen

- Jeg ser at PFU mener at Kapital opererer i grenseland med sine formuleringer. Jeg synes imidlertid at det er uheldig for allmennheten at ikke PFU konkluderte med at de grove insinuasjonene er i strid med god presseskikk, skriver Eikeland i en SMS til Kampanje.

Eikeland reagerte særlig på Kapital sin forside og vinkling, som gir et bilde av at han har jobbet for å fremme imaget til finansmannen Thomas Øye, i tillegg til at det trekkes koblinger mellom Eikeland og kriminelle nettverk. 

- Av tre klager på samme sak ble det en fellelse, to med sterk kritikk og en påtale for formuleringer i grenseland. Det taler for seg selv, mener Eikeland.

Han akter ikke å forfølge saken videre.

Under utvalgets behandling av Eikelands klage, ble også Stavrum og Eikeland sitt intervju med Thomas Øye i fjor høst, gjenstand for diskusjon. Denne tas blant annet opp i Kapitals artikkel, og legges til grunn for at Eikeland har bygget opp imaget til Øye.

- Det var nesten som å høre på en hyllest, sa blant annet representant for allmennheten, Nina Fjeldheim, om podkasten under diskusjonen.

- Hva tenker du om det?

- Hva enkeltpersoner mener om podkasten er irrelevant, og det er heller ikke det saken handler om, svarer Eikeland. 

Kampanje har også vært i kontakt med Eikelands podkast-makker og Nettavisen-redaktør, Gunnar Stavrum. Han ønsker ikke kommentere saken.