Susanne Jørstad Wergeland skal lede morgensendingene på TVNorge og Max direkte fra Paris. Det skriver mediehuset i en pressemelding torsdag. 

- Selv gleder jeg meg noe helt enormt til å sitte midt i smørøyet og få gi norske seerne en bit av Paris og stemningen der, sier Susanne Jørstad Wergeland.  

På ettermiddagen byttes Paris-studioet ut med et OL-studio i Oslo som ledes av Gita Simonsen og Jan Ove Kjøndal. Begge har jobbet med OL-sendinger for Warner Bros. Discovery tidligere. 

- Å få være tett på det største idrettsarrangementet i verden er kjempestort. Jeg har jobbet med to OL tidligere, men denne gangen i en helt ny rolle som programleder. Jeg får litt «klyp meg i armen»-følelse, for dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg synes det er utrolig stas å få denne muligheten, sier Gita Simonsen. 

Kveldssendingene ledes av Carina Olset Hovda og Carsten Skjelbreid. Sistnevnte har vært med på OL-laget til Warner Bros. Discovery siden de fikk rettighetene tilbake i 2018, men Olset Hovda er ny på kanalen. 

- Det blir skikkelig gøy å returnere til skjermen med OL i Paris. Jeg kjenner Carsten fra tidligere og gleder meg stort til å ha sendinger sammen med ham, sier Olset Hovda. 

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Carina. Hun har massevis av erfaring fra de største idrettsarrangementene og er rett og slett superdyktig. For utøverne er dette det viktigste som skjer i 2024, og slik er det også for oss som skal jobbe med Paris-OL, sier Carsten Skjelbreid. 

I tillegg skal 23 personer, inkludert elleve reportere, være i sving i Paris for å formidle lekene til norske seere. De kommer på toppen av 100 personer i det norske OL-teamet i Oslo.