Torsdag møtes Kringkastingsrådet for siste gang før rådet tar sommerferie. Her skal de blant annet gå gjennom saker som er klaget inn NRKs brukere.

Kringkastingsrådet har mottatt 500 klager siden forrige møte, som ble avholdet 18. april.

Henvendelser til rådet om Eurovision og dekningen av Gaza-krigen har fått om lag 260 klager, men kommer ikke til å bli behandlet i morgendagens møte.

Nyhetsdekningen av tidligere helseminister Ingvild Kjerkols mastergrad vil imidlertid bli et tema i rådet.

Det samme vil nedleggelsen av NRK-programmet «Eides språksjov» bli. I april ble det klart at NRK legger ned språkshowet og at programleder Linda Eida slutter i kanalen. 

- Jeg vil bare si at det er dypt tragisk at NRK slutter å sende Eides Språksjov. Dette er et program som tåler mange flere sesonger. Det forener humor og kunnskap på en forbilledlig måte. Total bom av NRK å ta dette av lufta, skriver en klager.

- Eides språksjov er et program som må bestå! Det er et lærerikt og flott program. Ingen brøling og hysteri som på mange andre program som blir servert, skriver en annen.

I tillegg skal rådet behandlet klagesaker om Dagsrevyen med Rød ungdom-leder, «balansegang mellom religioner» og tilgjengelige sendinger i utlandet.

Etter gjennomgangen av klagene blir det en diskusjon om NRK og EBU innledet av direktør for juridisk, sikkerhet og stab, Olav Nyhus, før rådet skal diskutere læringspunktene etter den mye omtalte dokumentaren «Bamsegutt».

Neste K-råd er satt opp 12. september.