Saken oppdateres.

Strømmetjenesten Viaplay har sikert seg eksklusive, norske rettigheter til europeisk klubbfotball med begge de to turneringene Europaligaen og Conference League.  De seneste årene har Norge hatt med flere lag i disse to turneringen med blant annet Bodø/Glimt og Molde.

- Er det noe vi har lært i den nordligste delen av Fotball-Europa, så er det at du ikke trenger å vinne trofeet for å skape minner for livet. Vi viste kanskje tidenes norske fotballbragd da Rosenborg slo Milan på San Siro i ’96, og vi skreik sammen med bodøværingene mot Jose Mourinho og hans Roma, forteller norgessjef i Viaplay, Kenneth Andresen i en melding onsdag morgen.

Dermed gikk det som Kampanje skrev allerede i midten av april. For i tillegg sikrer strømmetjenesten seg også rettighetene til den aller gjeveste turneringen, selve Champions League i Sverige og Danmark. 

Les også: - Viaplay er tilbake i angrep og sikrer seg mer TV-fotball

Alle rettighetsavtalene løper frem til 2027 med oppstart allerede til høsten. Aldri har en avtale vært underskrevet så tett opp til sesongstart.

- UEFAs klubbkonkurranser viser europeisk klubbfotball på sitt aller høyeste nivå, sier konsernsjefen i Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann i en melding. 

Viaplay er dermed det eneste medieselskapet som har vist Champions League-fotball siden starten på begynnelsen av 1990-tallet.

- Vi er spesielt stolte over å fornye UEFA Champions League i Danmark, noe som betyr at vi forblir den eneste kringkasteren i verden som har vist alle kamper fra hver UEFA Champions League-sesong siden oppstarten i 1992, og å bli konkurransens hjem igjen i Sverige, hvor vår live sportsoppsetning er den beste og bredeste i bransjen, sier Madsen Lindemann. 

Viaplay overtar dermed Champions League-fotballen fra Telia på det svenske markedet, mens de fortsetter å vise kampene i Danmark. I Norge var det TV 2 som sikret seg rettigheten til å vise Champions League-fotballen. 

Les også: TV 2 sikrer seg Champions League i tre nye år

Det ble lenge spekulert i om ikke mediekonsernet Schibsted skulle være med å kjempe om de mindre turneringene enten i Norge og Sverige. Men til slutt var det Disney som overraskende tok hjem rettighetene til Europaligaen og Conference League i Sverige og Danmark.

Les også: - Disney går i strupen på TV 2 og Viaplay med fotballbud

- Champions League er kanskje litt for stort for oss på nåværende tidspunkt. Vi vil bygge sterke sportsposisjoner over tid, både i Norge og Sverige, og rettigheter vil være en viktig del av det. Akkurat nå blir det interessant å få det nye styret på plass og få de om bord på vår strategi og våre prioriteringer, sa den nye Schibsted-sjefen Siv Juvik Tveitnes til Kampanje i forbindelse med selskapets resultatpresentasjon tidligere i år.