Det har snart gått et år siden sist noen hørte fra den tidligere Viaplay-sjefen Anders Jensen som brått sluttet i strømmeselskapet i juni i fjor

Les også: Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023

Men i forbindelse med en generalforsamling tirsdag i selskapet, ble det klart at Viaplay-aksjonærene stemte imot ansvarsfrihet for den tidligere administrerende direktøren. Selv om Jensen fikk sparken i juni i fjor, har aksjonærene likevel gitt sin stemme til at ekssjefen må stå ansvarlig for milliardunderskuddene i 2023.

Da stemmene ble telt opp hadde 54,99 prosent stemt mot, og 45,01 prosent stemt for ansvarsfrihet av for den tidligere Viaplay-sjefen. Alle øvrige styremedlemmer fikk derimot innvilget ansvarsfrihet. Det skriver Svenska Dagbladet.

Samtidig blir dagens ledelse unntatt ansvar for resultatene. Mye tyder derfor på at Jensen kan holdes erstatningsansvarlig for tapene. 

Les ogå: Viaplay-underskudd på over ti milliarder kroner etter kriseår

- Bør vurdere erstatning
Fortsatt ifølge Svenska Dagbladet mener Nordea Fonder, som eier ti prosent av aksjene i Viaplay, at Jensen kan ansvarliggjøres. 

- Som aktive eiere og representant for våre eiere deler vi godkjennelsen av ansvarsfrihet for nåværende styre og administrerende direktør, sa Filippa Gerstädt i Nordea Fonder på generalforsamlingen ifølge avisen.

- Men vi stemmer imot ansvarsfrihet for Anders Jensen. Vi mener det nye styret bør vurdere en eventuell erstatningsprosess mot den tidligere administrerende direktøren.

- Ikke overrasket
Anders Jensen har senere kommentert dette på LinkedIn. Her skriver han følgende:

«Med tanke på turbulensen i Viaplay etter min selvvalgte avgang og bildet som har blitt tegnet i media etterpå, er jeg ikke så overrasket over dette. Men jeg er både skuffet og lei meg over hvor ensidig det hele er, sett fra mitt perspektiv. Ingen større aksjonær har kontaktet meg for å få et fullstendig bilde før de tar sin beslutning om ansvarsspørsmålet.»

Jensen sluttet i Viaplay på dramatisk vis i fjor sommer etter at selskapet kom med sitt store resultatvarsel som en følge av en fullstendig feilslått internasjonal satsing. Han hadde da stått ved roret i Viaplay i seks år.

Han har ikke tidligere uttalt seg om Viaplay-krisen. I uttalelsen på Linkedin tar han selvkritikk for at han mislyktes i det han ønsket å oppnå med selskapet.

- Det er intet mindre enn en stor sorg og noe jeg angrer dypt på. Jeg føler at jeg sviktet både aksjonærer og ansatte, sier han. 

- Trodde på valgene
Likevel mener Anders Jensen at han har oppfylt alle sine plikter som administrerende direktør.

- Jeg har tatt strategiske valg jeg trodde, og tror fullt ut på. Og alltid gjort mitt beste under nesten jevnt tøffe omstendigheter, skriver han.