Torsdag ble det klart at den tidligere Finn-sjefen Christian Printzell Halvorsen tar over sjefsstolen etter Kristin Skogen Lund i Schibsted, eller Schibsted Marketplaces som blir selskapets midlertidige nye navn. Halvorsen blir sjef for den delen av Schibsted som huser alle rubrikkselskapene, og som blir værende igjen på børs etter splitten fra Schibsted Media.

- Det føles veldig gøy for dette har vært en lang og grundig rekrutteringsprosess, så det er deilig at det endelig er landet, sier Halvorsen til Kampanje.

Les også: Han tar over som ny Schibsted-sjef

Halvorsen har vært i Schibsted store deler av sin karriere og var en klar favoritt til å overta jobben da Skogen Lund tilbake i februar annonserte at hun ga seg som konserndirektør.

- Drømmejobben
I dag er Halvorsen konserndirektør for Schibsteds nordiske markedsplasser. Han går over i den nye rollen etter at salget av Schibsteds nyhetsmedier til Tinius-stiftelsen er gjennomført i starten av juni.

- Vi har mange spennende muligheter foran oss. Jeg har jobbet med markedsplasser nesten hele livet mitt, så dette er helt klart drømmejobben for meg, sier Halvorsen.

Han trekker frem gode vekstmuligheter innen de fire vertikalene motor, eiendom, torget og jobb.

- Også er jeg heldig som får jobbe med så flinke folk i hele Norden, så dette gleder jeg meg veldig til.

- Det eneste riktige å gjøre
I desember i fjor ble det kjent at Schibsted skulle dele selskapet i to og skille mediedelen og markedsdelen fra hverandre. Selv om han har rendyrket markedsplasser gjennom karrieren, vil han savne mediedelen.

- Selv om jeg ikke har jobbet med medier har jeg alltid elsket den delen av konsernet. Det er så mye spennende som skjer i mediedelen, så det føles som å forlate noe av historien, samtidig som det er ren logikk i å rendyrke mediedelen og markedsplasser. Det vil gi oss mer fokus og mer kraft, og det er det eneste riktige å gjøre. Men den emosjonelle delen av kommer helt klart til å savne det.

Schibsted Marketplaces skal i tillegg til å kunngjøre sammensetningen av konsernledelsen også annonsere et helt nytt navn. Schibsted-navnet skal nemlig overlates til det nye medieselskapet. Det vil ifølge Halvorsen skje en gang i løpet av året.

- Det er en pågående intern prosess, mer vil jeg ikke kommentere rundt dette nå.