Podme ble lansert i Sverige i 2017 og ble introdusert og tilgjengeliggjort for norske lyttere i 2020. Schibsted investerte i selskapet for første gang i mai 2019 og kjøpte seg inn med en eierandel på 34 prosent. I dag eier de over 90 prosent av aksjene.

Selskapet har årlig levert negative regnskapstall, en utvikling som fortsatte i 2023, men ifølge konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, Siv Juvik Tveitnes, er det som ventet.

- Podme AS har fremdeles en god vekst i antall abonnenter og lyttertall med et attraktivt innhold med både kjente profiler og et vellykket innholdssamarbeid med Schibsteds øvrige mediehus. Det negative resultatet går etter planen og er som forventet i den investerings- og oppbygningsfasen som Podme er i, sier Tveitnes i en pressemelding.

Les mer: Flere Schibsted-medier taper penger - kraftig resultatnedgang i VG

2023-tallene som ble offentliggjort tirsdag, viser at driftsinntektene samlet var på 91 millioner kroner, men at driftsresultatet til podkast-satsingen endte på nesten 42 millioner kroner. Tveitnes forklarer at det økte underskuddet i stor grad er knyttet til at Podme økte investeringene i innhold i samarbeid med de øvrige mediehusene i Schibsted, og at investeringstoppen dermed er nådd.

- Vi har passert investeringstoppen og forventer dermed lavere underskudd fremover. Vi har en tydelig plan for lønnsomhet i løpet av noen år, sier Tveitnes.

De siste tre årene har Podme tapt nesten 100 millioner kroner til sammen.

Her kan du se resultatene til Podme i 2023. Alle tall i MNOK.

Podme 2023 2022 Endring i prosent
Driftsinntekter 91,1 60,2 51,3
Driftsresultat -41,9 -37,8 -10,8
Resultat før skatt -44,6 -38,9 -14,7
Årsresultat -34,8 -14,5 -14,5