EM i friidrett, EM i fotball og OL i Paris gjør at NRK dropper sommershow denne sommeren. Det blir andre gangen på 16 år at kanalen går til det skrittet. Også i 2022 gikk NRK uten sommershow på sine flater.

Grunnen er at de store sportsbegivenhetene tar opp mye av sendetiden, og det blir dermed ikke plass til verken «minutt for minutt»-sendinger eller «Sommeråpent». Det opplyser NRK til Kampanje.

- NRK går snart inn i en knallsterk sportssommer med EM i friidrett i Roma, EM i fotball i Tyskland og OL i Paris. Dette tar opp store deler av sendeflatene våre i sommer. I tillegg kan publikum glede seg til Seriesommer og Dokusommer som publiseres 1. juni i NRK TV og utover sommeren på NRK1, sier Lise Storm Hansen, kanalsjef for NRK1, til Kampanje.

Da NRK sist tok pause fra sommershowene, i 2022, var det første gang på 14 år at dette hadde skjedd. Også da var et fullpakket sendeskjema grunnen til nedprioritert sommershow.

- Det er slik vi pleier å løse sommeren når vi har rettigheter til store mesterskap. Det blir friidrett av ypperste klasse og fotballkamper som skriver seg inn i historiebøkene. Det er for tidlig å si noe om hva vi gjør ved senere anledninger, sier Storm Hansen.
 
I fjor sendte NRK sykkelsommer som en del av sin «minutt for minutt»-satsing. Budsjettet på sykkelsommer skal ha ligget på om lag 17 millioner kroner.
 
Tidligere har NRK sendt programlederne sine til norske campingplasser og på fjelltur med Lars Monsen. Mange husker sikkert også «Sommertoget» «Sommerskuta», eller «Sommerbilen».