- Etter min mening burde ikke Israel ha fått lov til å delta i Eurovision i det hele tatt, sier artist Daniel Owen i en video på Instagram søndag ettermiddag.

Han er ett av medlemmene i den norske fagjuryen, som deler ut poeng til bidragene under Eurovision Song Contest.

Det vakte oppsikt da den norske fagjuryen lørdag delte ut åtte poeng til Israel under konkurransen. Leder Morten Thomassen i den norske MGP-klubben omtalte poengene som «en bombe» overfor Dagbladet. Bare to nasjonale juryer, Kypros og Tyskland, ga like mange poeng til Israels deltaker Eden Golan.

Hvem som sitter i juryene holdes hemmelig helt til finalen er avviklet.

Natt til søndag ble det imidlertid offentliggjort at Norges fagjury besto av artist Daniel Owen, musikkprodusent Lars Horn Lavik, artist Annprincess, pianist Gunilla Süssmann og artist og skuespiller Lisa Stokke, ifølge VG og Dagbladet.

I Instagram-videoen søndag presiserer Owen at hvert jurymedlem tildeler poeng individuelt, og at dette er for at de ikke skal kunne påvirke hverandre og for å sikre en rettferdig bedømmelse.

- Selv om jeg ikke var involvert i tildelingen av poeng til Israel, ønsker likevel jeg å beklage at dette ble vist fra den norske juryen, sier han.

Jurymedlem Gunilla Süssmann forsvarer på sin side poengene, og sier at juryen tok en faglig avgjørelse.

- «Det jeg kan si nå er at fagjuryens oppgave var å finne den beste sangen, basert på vår fagkompetanse og en liste med retningslinjer (deriblant politisk uavhengighet). Dette har vi gjort, og fordelt poengene deretter», skriver Süssmann i en SMS til Dagbladet.

«At det kommer reaksjoner er ingen overraskelse, men de bør rettes ett annet sted enn til fagjuryen. Juryens fravær av aktiv boikott er ikke på noen måte det samme som støtte til krig», legger hun til.

Hun varsler også at juryen vil komme med en felles uttalelse senere.