Det er ikke bare på croisetten i Cannes Norge utmerker seg for tiden. Denne helgen vant filmen «Armand» regissert av nordmannen Halfdan Ullmann Tøndel prisen for beste debutfilm og mandag kveld fulgte det norske mediekonsernet Amedia opp med å vinne en av prisene under «Digital Media Awards Worldwide» i København.

Amedia mottok prisen foran en fullsatt sal i den danske operaen med medietopper fra hele verden og prisen var intet mindre enn for verdens beste nyhetsnettsted.

- Det er helt fantastisk å vinne denne prisen! Jeg er utrolig stolt av teamet som har jobbet så hardt og med så stor lidenskap for å utvikle ALT-tjenesten, sier produkteier Mathias Høibakk Bergquist i Amedia. 

Prisen ble delt ut i forbindelse med den store mediekonferansen til den internasjonale bransjeorganisasjonen WAN-IFRA.

- Denne anerkjennelsen er en hyllest til innsats, kreativitet og hardt arbeid for å skape ALT. Det er virkelig hele teamets fortjeneste at vi står her i dag, sier Bergquist. 

Det er for abonnementsproduktet +Alt at Amedia fikk prisen.

- Alt-tjenesten gir Amedias +Alt-abonnenter tilgang til mer enn tusen artikler fra over hundre aviser hver dag. Den er unik, både i Norge, Europa og verden. Prisen bekrefter at ingen andre har en like sømløs, brukervennlig og attraktiv måte å samle innhold fra mer enn hundre aviser på. Vi setter bransjestandard og er rett og slett på høyde med de beste fra utlandet, sier han.

I april vant ALT-tjenesten en tilsvarende europeisk konkurranse, noe som ga grunnlaget for deltakelsen i verdensfinalen i København. Og det holdt til gull!

- Selv om priser ikke er det viktigste for oss, er det utrolig gøy å kunne kalle seg verdensmester. Det som virkelig betyr noe, er tilbakemeldingene fra brukerne våre. Denne anerkjennelsen gir oss motivasjon til å fortsette å levere den beste opplevelsen for dem, uttaler Mathias Bergquist.