Årets utgave av Eurovision Song Contest (ESC) var kontroversiell lenge før finalen gikk av stabelen forrige lørdag som følge av Israels deltakelse, og det ble ikke mindre dramatisk da Nederland ble diskvalifisert kun timer før sending.

I etterkant har kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen uttalt at de vil evaluere sendingen og gi «tydelige tilbakemeldinger» til Eurovision-arrangør European Broadcasting Union (EBU), der NRK selv er medlem.

Flere seere har også reagert på sendingen og Kampanje får opplyst av rådssekretær Erik Skarrud i NRK at det har kommet inn 48 klager til Kringkastingsrådet på Eurovision-finalen fra lørdag og til i dag. 

Klagene skal omhandle ulike aspekter av sendingen, men Israels deltakelse går igjen som tema ifølge Skarrud.

Dermed kan Eurovision bli et tema på neste møte i Kringkastingsrådet, som også er den siste før sommerferien, 20. juni.

Les også: Kraftig seerskrell for Eurovision - laveste seertall på 17 år