Saken oppdateres.

Tidligere konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, er foreslått som nytt styremedlem i Schibsted. Dermed ligger det an til et lite Schibsted-comeback for den tidligere konsernsjefen i mediekonsernet. Det kommer frem i innkallingen til den kommende generalforsamlingen i Schibted senered enne måneden.  

Les også: Ryssdal tar farvel som Schibsted-topp - fikk terningkast av styrelederen

Ryssdal sluttet som konsernsjef i Schibsted i 2018 etter ti år på toppen. Han overlot jobben til Kristin Skogen Lund, men fortsatte samtidig som konsernsjef i det nye internasjonale rubrikkselskapet Adevinta som ble spunnet ut av mediekonsernet. 

I 2022 ga Ryssdal seg imidlertid som sjef i Adevinta også etter over 30 år i Schibsted-systemet. '

Dersom aksjonærene stemmer ja til valgkomiteens forslag om nye styremedlemmer, blir det et annet Schibsted Ryssdal vender tilbaket til. Etter Adevinta-splitten som Ryssdal selv var en av arkitektene bak, skal Schibsted nå dele seg i ett nordisk rubrikkselskap og ett nordisk medieselskap. 

Les mer: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

Det er i styret til det nye rubrikkselskapet den gamle Schibsted-sjefen foreslås som nytt medlem.

- Etter de store strukturforandringer som nå er vedtatt tror jeg det nye Schibsted som et rendyrket selskap vil være et av de mest spennende teknologibaserte vekstselskapene i Norden. Det blir en spennende reise som jeg gjerne vil bidra til fra styrerommet, sier Ryssdal til Kampanje. 

I tillegg foreslår valgkomiteen Natasha ten Cate som nytt aksjonærvalgt styremedlem. Ifølg LinkedIn er Cate en av toppsjefene i en av verdens største reisemarkedsplasser, bestillingstjenesten Booking.com.

De to skal erstatte Hugo Lund Maurstad og Satu Huber som ikke stiller til gjenvalg.  

Det er Tinius-sjefen Kjersti Løken Stavrum som har ledet arbeidet i valgkomiteen. sammen med Ann Kristin Brautaset fra Folketrygdfondet og Spencer Adair i fra investeringsselskapet Baillie Gifford. 

- Det er en samstemt valgkomite som står bak begge de to innstillingene. For øvrig taler Rolv Erik Ryssdals bakgrunn for seg, sier Løken Stavrum i en kommentar.  

Den største Schibsted-eieren, investeringsselskapet Blommenholm Industrier har benyttet seg av sin rett til å utpeke ett styremedlem og selskapet at de ønsker å velge Karl-Christian Agerup. Valgkomiteen innstiller samtidig på at Agerup fortsetter som styreleder i det nye, børsnoterte rubrikkselskapet og Rune Bjerke som nestleder. 

Styret for øvrig vil bestå av Ulrike Handel, Tietoevry-toppen Satu Kiiskinen og teknologidirektør i helsetech-selskapet Doctolib Philippe Vimard

Les også: Tidligere medietopper jakter nytt Schibsted-styre - lederen skal være klar