Lars Os blir NRK Trøndelags journalist på et nyetablert lokalkontor på Røros. Os er mangeårig USA- korrespondent for NRK og jobber nå som visuell journalist hos NRK på Marienlyst.

- Dette blir som å dekke USA, bare uten gamle presidentkandidater, flytid og tropiske orkaner. Fjellregionen er en fantastisk plass, med mange gode og viktige historier. Nå får jeg muligheten til å fortelle til resten av Norge om alle de flotte folka som bor der jeg har vokst opp. Make bygda great again, sier Lars Os selv.

Han har bred erfaring fra å levere saker til alle plattformer, og fra direkterapportering.

- Vi er veldig glade for at vi får en svært dyktig, erfaren og kreativ journalist til vårt nyetablerte lokalkontor på Røros, sier nyhetssjef Amund Aune Nilsen i NRK Trøndelag.

Les også: NRK åpner nytt lokalkontor på Røros: - Vi ønsker også å løfte de samiske stemmene

Med etablering på Røros ønsker NRK blant annet å løfte de samiske stemmene og perspektivene i nyhetsdekningen. Det var 12 søkere til stillingen.

- Vi ønsker å dekke Røros og fjellregionen bedre og løfte flere saker herfra til et stort publikum. Vi gleder oss til Lars skal ta fatt på denne oppgaven, i det som er hans egne hjemtrakter, fortsetter Aune Nilsen.

Os blir tilknyttet NRK Trøndelags kontor i Trondheim, men skal ha arbeidssted i Røros når han starter i jobben etter sommeren. Her har NRK inngått en avtale med lokalavisa Arbeidets Rett om leie av kontorplass.