Gjennom to sesonger har Markus Neby loset kjendiser og seere gjennom julestria med «24-stjerners julekalender» på NRK. Kjendiskalenderen har slått an hos folket og premieren for den første sesongen endte med 821.000 seere på den første episoden. Den andre sesongen matchet nesten åpningen i 2022 og endte med 782.000 seere.

Påske er for mange synonymt med påskekrim og påskenøtter – og programleder Neby og NRK sørget i år for at seerne denne påsken fikk i både pose og sekk, med det helt nye påskekonseptet «Påskekrimlekene».

Seertallene til «Påskekrimlekene» er derimot et godt stykke under julekalendersuksessen. Den første episoden ble sett av 612.000 og de åtte episodene har et snitt på 501.000 seere.

- Det er gledelig at seertallene i snitt for sesongen havner på over en halv million, og at to av episodene havner på NRKs topp 5-liste for påsken. Men jeg skulle gjerne ha sett at enda flere hadde benyttet anledningen til å more seg med denne perlen av en serie. Vi skal samtidig huske på at dette konseptet er nybrottsarbeid både med tanke på sjanger og publisering, sier prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, til Kampanje.

Neby samlet ti kjendiser til konkurransedrevet reality på hytta med påskeinspirerte konkurranser og en tvist. Gjennom påsken har kjendisene konkurrert der taperen må bøte med livet, helt til det står igjen tre deltakere.

Les mer: TV 2-reality mest sett i påsken - Spillet vokser med over 100.000 seere

Den siste episoden «Påskekrim» der vinneren kåres og morderen avsløres er episoden med lavest seertall, og er så langt sett av 422.000. Både «24-stjerners julekalender» og «Påskekrimlekene» er produsert av Magga & Anders.

- Jeg er utrolig stolt av serien og leveransen fra produksjonsselskapet Magga & Anders AS, sier Ådland.

Seertall Påskekrimlekene:

  • Påskeføre: 612.000
  • Påskeegg: 549.000
  • Påskekrangel: 513.000
  • Påskefrokost: 448.00
  • Påskemusikk: 499.000
  • Påskerenn: 483.000
  • Den stille uke: 422.000
  • Påskekrim: 422.000