Saken oppdateres.

Ingvild Kjerkol refser Medie-Norge for hvordan de har behandlet hennes medstudent på Nord universitet. 

- Min medstudent er et vanlig menneske. Et helt vanlig menneske. Jeg valgte å skrive masteroppgaven min med henne fordi vi går lange turer i fjellet, jeg visste at hun kan gå langt og bære tungt uten å syte og klage. Det er gode egenskaper, sa en gråtkvalt Kjerkol på pressekonferansen fredag.

- Dere har ikke vært snille med henne. Så skam dere litt for det, avsluttet hun.

Der hadde en svært preget statsminister noen minutter tidligere kunngjort at Kjerkol må gå av som helse- og omsorgsminister.

- Jeg har konkludert med at det vil være svært vanskelig å fortsette den krevende jobben som helse- og omsorgsminister, sa Jonas Gahr Støre.

Torsdag sprakk nyheten om at masteroppgaven Kjerkol og medstudenten leverte i 2021 var blitt underkjent for juks ved Nord universitet. Dermed fratas både Kjerkol og medstudenten mastergraden i helseledelse.

Tekstlikhetene i masteroppgaven ble først avdekket av VG 20. januar i år.

Nemnda som har behandlet saken har konkludert med at studentene har bedrevet forsettlig juks, noe Kjerkol selv avviser.

- Min medstudent og jeg har levert en oppgave etter beste evne. Vi har ikke hatt til hensikt å plagiere andres oppgaver. Men nemnda har behandlet oss akkurat som andre studenter, sånn som de skal gjøre. Og selv om det er vondt å ikke bli trodd, må vi forholde oss til at nemnda er av en annen oppfatning, sier Kjerkol.