I morgen, torsdag, er det nytt møte i Kringkastingsrådet. Til dette møtet har rådet mottatt 471 henvendelser, hvor syv klagesaker skal til behandling.

En av sakene som skal opp til behandling er Debattens humorstunt da de inviterte komiker og influenser Sunniva Tillson, i sin humorkarakter «StSunniva», til å debattere mot leder av FpU, Simen Velle. Debatten-sendingen ble sendt 27. februar i år.

Les også: Solvang mener FpU-leder trakk seg på direkten: - Hadde egentlig ikke en debatt

Spesialrådgiver i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, forteller til Kampanje at det har kommet inn rundt 20 klager på innslaget.

- Åpningsinnslaget med StSunniva ble av meg og samtlige andre tolket som sabotasje av det som er en viktig debatt. Dette innlegget var kanskje satirisk ment, men det ble heller oppfattet som latterliggjøring av debattens hovedkjerne: menns utfordringer og dagsaktuelle problemstillinger, skriver en klager som mener NRKs troverdighet er svekket.

- Vi var mildt sagt sjokkerte da vi satt i sofaen i går og så programmet. Mest av alt synes jeg det er trist å se at NRKs valg av innslag i går, i bunn og grunn er nok en evidens for hvilke holdninger samfunnet har ovenfor menns problemer, skriver klageren videre.

Les også: Får kritikk for humorstunt: - Kan svekke tilliten til Debatten

Debatten-sendingen fikk kritikk av mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen i etterkant av sendingen.

- Dette kan svekke tilliten til «Debatten». Humor er humor. Seriøse nyheter er seriøse nyheter, sa Bodahl-Johansen til Dagbladet dagen etter sending.

Nå blir innslaget altså tema for K-rådet. Solvang selv kalte programmet «et av de dårligste «Debatten»-programmene vi har lagd».

Andre klagesaker som skal behandles av rådet er dekningen av konflikten i Midtøsten, dekning av Palestina-aktivister, Kongens syketransport fra utlandet, manglende teksting av program, samt en klge fra AAP-aksjonen.

I tillegg blir realityprogrammet Norges tøffeste tatt opp etter innslag av banning i programmet.

- Et flott program for hele familien, men det er så mye banning og stygg ordbruk at det er plagsomt å se på programmet, skriver en klager.

Les også: Norges tøffeste-premieren har mistet over 200.000 seere: - Hadde håpet på høyere seertall enn dette