Torsdag morgen la det svenske telekonsernet Telia frem kvartalsrapporten for første kvartal i år. Rapporten viser at omsetningen falt med om lag to prosent fra samme periode i fjor og landet på 21,3 milliarder svenske kroner. 

Justert driftsresultat økte imidlertid med 3,4 prosent fra første kvartal i fjor, og landet til slutt på 7,1 milliarder svenske kroner. Driftsresultatet endte på 2,3 milliarder svenske kroner, mot 1,8 milliarder i fjor.

- Etter de første tre månedene er vi komfortable med helåresutsiktene vi ga i januar, som er uendret, det samme er våre forventninger om kontantstrømgenerering vippes mot andre halvår, sier Patrik Hofbauer, daglig leder i Telia Company, i en pressemelding.

I rapporten står det også at Telia har sett en nedgang på 6,3 prosent i annonseinntekter i TV- og mediamarkedet grunnet svake markedsforhold. Nedgangen var lavere enn i tidligere kvartaler, og mye av nedgangen ble motvirket av en vekst på 5,2 prosent i betalt-TV-inntekter. Telia eier blant annet den svenske TV-kanalen TV4. 

- Vi er fornøyde med fremgangen i vår digitale transformasjon med vekst både i strømmeforbruk, strømmekundebasen og i våre digitale annonseintekter, står det i rapporten.

Taper TV-kunder i Norge
Ifølge rapporten jobber det i dag 1.410 personer i Telia Norge som også legger frem sine tall torsdag morgen. 

  – Vi har fått en bra start på det nye året, og jeg er fornøyd med resultatene alle våre dyktige kollegaer leverer, sier Telia Norge-sjefen Stein Erik Vellan

Telia er også en stor TV-distributør og Vellan trekker blant annet en ny og utvidet avtale med Viaplay som et av høydepunktene. Likevel falt antallet TV-kunder i førstekvartal til 466.000 kunder. På ett år har antallet kunder falt med 18.000 kunder.