Denne påskehelgen var det klart for sesongstart i norsk fotball både på stadioner og på TV 2, og forventningene har vært store foran årets sesong som er det andre året i TV 2s store rettighetsavtale med norsk fotball. 

Les også: TV 2 om milliardinvesteringen i norsk fotball: - Vi har klart å løfte interessen foran TV-skjermen

Men serieåpningen mellom Odd og Haugesund på første påskedag og de øvrige TV-sendte kampene andre påskedag, stod ikke helt i stil.

Drøye 100.000 seere fikk med seg de TV-sendte kampene i snitt, viser tall Kampanje har hentet inn. Mest sett var kampen mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt mandag formiddag. Kampen samlet 123.000 seere og på det meste var det 179.000 seere innom kampen.

Kraftig ned
De svakeste seertallene fra årets første serierunde var det Molde og Strømsgodset som stod for. Den kampen trakk i snitt bare 76.000 seere.

Heller ikke kveldskampen i går mellom Viking - Sarpsborg 08 fikk noen pangstart med 107.000 seere i snitt og 151.000 seere på det meste.

Seertallene er kraftig ned sammenlignet med tallene fra i fjor. Serieåpningen den gang ble på det meste sett av 289.000 seerem, noe som ga et snitt på 217.000 seere.

Les også: Nesten 300.000 fulgte Eliteserien-premieren på det meste

Også i 2022 var det i snitt 200.000 seere som fikk med seg sesongpremieren. Den gang var det Discovery som viste kampen.  

Les også: Discovery med betydelig økning i Eliteserien-tall: - Tett på seerrekord

- Forberedt på lavere tall
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 ser ikke mørkt på tallene. Tvert imot:

- Vi er veldig fornøyd med årets seriestart. Tilskuertallene fortsetter å vokse og gir flotte rammer rundt kampene. Vi noterer sterke salgstall. Og seertall i tråd med forventningene, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

At tallene ikke når fjorårets høyder, mener han skyldes fraværet av spesielt to lag i åpningen.

- I fjor hadde vi Rosenborg og Brann med hver sin kamp på hovedkanalen. Dette er de to store seer-lokomotivene i norsk fotball, så når vi velger andre klubber og andre kamper i år, er vi forberedt på at seertallene på TV 2 Direkte er lavere enn 2023.

Jansen Hagen legger til at han totalt sett er svært fornøyd med seriestarten.

- Det er utrolig godt at ventetiden omsier er over og at vi nå ruller i gang med hjemlig fotball.