- Det skal bli veldig kult å ta hånd om Europa League og Conference League og gjøre bra produksjoner for de svenske seerne, sier Emir Osmanbegovic som blir ny sportssjef i Disney+ i Sverige. 

Det sier Osmanbegovic til den svenske nettavisen Dagens Media.

Dermed bekrefter Disney avsløringene i Kampanje før helgen der en kunne lese at et av verdens største mediekonsern nå hadde sikret seg den attraktive fotballpakken til UEFA. i Sverige og Danmark.

Det er første gang en internasjonal strømmegigant kjøper en større rettighetspakke knyttet til sport på det nordiske TV-markedet. 

- Dette er fantastiske nyheter for våre svenske og danske Disney+-abonnenter, som nå vil kunne følge UEFA Europa League og UEFA Conference League helt uten ekstra kostnad, sier toppsjefen i Disney i Norden, Hans van der Rijn.

Les også: - Disney går i strupen på TV 2 og Viaplay med fotballbud

Han sier Disney-konsernet er bærer av «en stolt sportstradisjon» gjennom sin amerikanske sportskanal ESPN. Nå gleder han seg til å gi seg i kast med kampene fra den europeiske turneringen.

- Av de internasjonale turneringene, er disse de med flest svenske lag og svenske spillere, og at vi kan tilby dem på Disney+ skaper et helt nytt nivå av variasjon i vårt tilbud. Vi har til hensikt å superserve fotballentusiaster og fans, samtidig som vi gjør kampene tilgjengelige for et bredere publikum og bygger en ny generasjon av fans og supportere, sier van der Rijn.

For også i Danmark har Disney sikret seg kampene og kan med det love seerne et markant bedre tilbud til de danske abonnentene. Det skriver danske MediaWatch.  Disney overtar rettighetene fra den danske kommersielle allmennkringkasteren, TV2 og fra strømmetjenesten Viaplay i Sverige. 

I Norge har TV 2 sikret seg rettighetene til den aller gjeveste turneringen Champions League for de neste tre årene. Men det er ikke kjent hvem som har kjøpt rettighetene til Europa League og Conference League på det norske markedet. 

Med meldingen fra Disney+ tirsdag formiddag er det imidlertid mye som tyder på at disse rettighetene i Norge er gått til en annen aktør.