Tirsdag avslørte Aftenposten at intervjuet Harald Eia har gjort med Dagbladet i Leselyst, var KI-generert. Ved hjelp av tjenesten AI Content Detector, undersøkte Aftenposten svarene Eia hadde gitt avisen. 

Nyhetsredaktør i Dagbladet, Mads Andersen ble først oppmerksom etter at Aftenposten tok kontakt.

- Hvis dette stemmer, så vet vi ikke om det er fordi Eia føler seg for stor til å svare på en enquete om litteratur i Dagbladet, eller om det er en form for humor, sa Andersen til Aftenposten tirsdag.

Dagbladet valgte å avpublisere artikkelen sent samme kveld.

- At man ikke får svar fra det mennesket man tror man intervjuer, er kjipt for oss. Men det er først og fremst synd for leserne våre som får servert Chat GPTs tanker om litteratur, og ikke Harald Eias.

Aftenposten har vært i kontakt med Eia som opplyser om at saken vil omtales i podkasten Tore og Haralds podkast, som komikeren har sammen med Tore Sagen, førstkommende fredag.