- Det er gøy, stas og skikkelig stort å bli tildelt denne prisen. Ambisjonen vår med VGina var å skape noe verden aldri før hadde sett. Å få denne prisen er en anerkjennelse av hardt arbeid og dedikasjon, og en befesting av VGina som viktig og banebrytende visuell journalistikk, sier leder for videoinnovasjon i VG, Camilla Brække i en pressemelding.
Digiday-prisen gis til selskaper som har utmerket seg innen innovasjon, kreativitet, strategi og resultatoppnåelse, og hedrer og fremhever prestasjoner innen den digitale mediebransjen i Europa.
- Slike priser henger høyt, og når vi vinner, må vi selvsagt feire de flinke folka våre med kake, sier Brække.
VGina er oversatt til seks ulike språk og så langt lest av rundt to millioner. Digiday er ikke den første prisen kvinnesatsingen vinner.I fjor høst stakk VGina av med VGina prisen for årets digitaljournalistikk i 2023 under Nona-utdelingen, og i 2024 blir VGina en del av høyere utdanning på masternivå for jordmødre.
Frem mot kvinnedagen 8. mars vil VGina bli utvidet med mer innhold.
- Vi jobber nå med å utvikle og berike dette universet ytterligere. Tilbakemeldingene på VGina har vært enorme, og det er tydelig at folk setter pris på det, når vi tar temaer som dette på alvor - samtidig som vi gjør det med en radikal tilnærming til det visuelle, sier Brække.
VGina er laget av videojournalistene Ingrid Alice Mortensen, Ida Aaberg Evensen, Kaja Marie Andreassen, Gyrid Friis Edland, utvikler Einar Otto Stangvik og designer Jonas Nilsson.
Kommentér