Dermed skal NTB levere kampfakta og spillerprofil-data til Norsk Toppfotball sine 32 fotballklubber i Eliteserien og OBOS-ligaen. I tillegg skal de levere data til det populære spillet Eliteserien Fantasy.

Det melder NTB i en pressemelding tirsdag denne uken.

Avtalene om leveranse av data til klubbene og til Eliteserien Fantasy er i første omgang en ettårig avtale. 

Ambisjonen er å nå 55.000 norske spillere denne sesongen. Med NTB som en sentral dataleverandør, forventes det en betydelig forbedring av spillopplevelsen, forteller Norsk Toppfotball. 

- Vi er begeistret for den kommende sesongen av Eliteserien Fantasy, og det er med glede vi kunngjør NTB som vår nye leverandør av grunnlagsdata, sier Thomas Torjusen, Mediesjef og digitalansvarlig i Norsk Toppfotball.

Sportsdatasjef i NTB Terje Alstad er like begeistret:

- Dette har vært en langsiktig ambisjon for oss i mange år, og vi gleder oss stort til å levere data til klubbene. Det er viktig for oss å være pålitelige og at vi har nær kontakt med klubbene, slik at dataen blir så korrekt som mulig, forteller Alstad i NTB. 

Norsk Toppfotball har i flere år samarbeidet med en internasjonal aktør på området, men valgte denne gangen å gå til en nasjonal aktør.

- Vi i Norsk Toppfotball legger stor vekt på nøyaktigheten av dataene. Med NTB opplever vi en løsningsorientert tilnærming, og deres proaktive holdning gjør at vi føler oss trygge. Deres nærhet til arenaene og den direkte tilgangen til våre eksperter gjør dette samarbeidet til en betydelig forbedring, fortsetter Torjusen i Norsk Toppfotball.

NTB har også en internasjonal sportsdataaktør i ryggen i form av danske Enetpulse. Det betyr at spillere som kommer til norske klubber har med seg en historikk fra tidligere klubber de har spilt i. I tillegg er det mulig å hente ut statistikk og kampfakta fra kamper de norske lagene spiller ute i Europa.