Det melder Altså selv i en pressemelding.

- Dette er en trist dag. Men jeg er utrolig takknemlig for alle som har hatt troa, som har kjøpt abonnement, som har heiet og støttet oss i dette banebrytende prosjektet, sier gründer, sjefredaktør og daglig leder, Ida Eliassen.

Magasinet er konkurs på dagen fem år etter at Altså ble oppstod. Altså ble for øvrig kåret til Årets magasin 2020 under Nordiske mediedager.

I meldingen skriver de at selskapet hr en gjeld på om lag 800.000 kroner og at styret ikke ser noen muligheter til å få inn nok midler til å dekke gjelden og drive forsvarlig på sikt.

Takker leserne
Sjefredaktør Eliassen retter en takk i retning leserne som hun mener har vært en heiagjeng fra første dag.

- Uten entusiasmen fra dem hadde Altså aldri blitt til, sier hun.

Selskapet har ved to anledninger gjennomført aksjeutvidelser for å holde driften gående. Til sammen er det kommet inn 6,4 millioner kroner i disse to emisjonene. Det kom inn 3,7 millioner i 2020 og 2,7 millioner i 2023. Denne aksjekapitalen er nå tapt som følge av konkursen.

Det er selskapet IEC Publishing er utgiver av Altså.

Kritiserer pressestøtteordningen
I pressemeldingen peker Eliassen blant annet på reglene for pressestøtteordningen som en stor utfordring for nye medieaktører. 

 «For å kunne søke om denne støtten, er reglene slik at man må oppfylle alle kravene i et helt kalenderår før man kan søke. Får man støtte, blir støtten ikke utbetalt før i slutten av det året man søker», skriver Altså.

- Dette innebærer at man må ha økonomi til å drive for fullt i nesten to år, før man kan få utbetalt denne støtten. Det sier seg selv at støtten ikke oppfyller det den er ment å gjøre, nemlig å stimulere til mediemangfold, sier Eliassen i meldingen.

Hun er imidlertid fornøyd med arbeidet Altså har lagt ned og mener magasinet har midratt til en mer mangfoldig mediehverdag i de fem årene magasinet har eksistert.

- Det har vært et eventyr å lage dette magasinet. Jeg er så stolt av alt vi har fått til og alle ansatte som har vært med på å lage dette utrolig viktige magasinet, sier Eliassen.