Onsdag kom nyheten om at Trond Sundnes gir seg som konsernsjef i DN Media Group. Sundnes har vært i Dagens Næringsliv siden 2007.

- Først og fremst så føles rart å slutte etter å ha jobbet med gode venner og kolleger i 17 år. Men samtidig et veldig riktig valg for meg, sier Sundnes til Kampanje.

Han har hatt mange ulike roller og har vært journalist, leder, redaktør og de siste tre årene konsernsjef.

- Etter så mange år føles det som riktig tidspunkt for en større endring for meg selv, for å se hva som finnes utenfor, sier han.

Les mer: Klubbleder i DN om avgangen: - Har kommet brått på

- Skummelt å bytte jobb
Sundnes kom fra VG før han begynte som journalist i Dagens Næringsliv i 2007.

- Da hadde jeg vært i VG i syv år og synes det var ekstremt skummelt å bytte jobb. Men etter et halvt år i DN kjente jeg på hvor gøy det var å prøve noe nytt. Da husker jeg at jeg lovte meg selv å bytte jobb igjen før det hadde gått syv år. Men det løftet klarte jeg tydeligvis ikke å holde.

De siste tre årene har Sundnes vært i rollen som konsernsjef og vil være i rollen inntil videre. Når han på et tidspunkt fratrer rollen, står han uten jobb.

- Jeg har foreløpig ikke hatt mye tid til å tenke, men jeg er trygg på at jeg har kompetanse og erfaring, både redaksjonell og kommersiell, som leder som jeg er sikker på at noen andre trenger. Det viktigste for meg i tiden i fremover er at jeg sikrer en god overlevering for selskapet.

- Mediebransjen er alltid turbulent
Sundnes leverer fra seg en rolle i et konsern som står i et krevende mediemarked.

- Jeg har kjempetro på alle publikasjonene og folka.  DN Media Group har en unik posisjon, med DN og internasjonale publikasjoner – og med flinke folk skjer det mye bra. 

- Tror du den turbulente tiden i mediebransjen er i ferd med å snu? Er det verste over?

- Mediebransjen er alltid turbulent, men det har vært ekstra turbulent de siste årene med pandemi og økonomiske utfordringer. Nå vil ikke jeg være en spåmann, men jeg har tro på spennende tider og en god utvikling. Også tror jeg at det kommer bedre tider for annonsemarkedet.

Som konsernsjef har han tatt selskapet gjennom omorganisering og et navnebytte, og i tillegg snudd topplinjefall til inntektsvekst og opplagsvekst.

- Jeg vil takke Trond Sundnes for den store innsatsen han har gjort for selskapet i ulike posisjoner gjennom de 17 årene han har vært hos oss. Som konsernsjef har han sørget for at vi tatt et langt og viktig steg i å bli et integrert mediekonsern der vi utnytter kompetanse, teknologi og andre ressurser på tvers av publikasjoner og landegrenser, sier styreleder i DN Media Group, Anette S. Olsen.

Etter avtale med styret blir Sundnes sittende i rollen inntil videre.