Etter 14 år som sjef i Teknisk Ukeblad Media (TU Media), skal Jan M. Moberg (63) i dag ha gitt beskjed om at han går av som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TU Media. Beslutningen skal han ha tatt selv.

- Jeg gleder meg til dette og ser frem til det, sier Moberg til Kampanje.

- Hvor lenge har du grublet på dette?

- Det har vokst frem over tid så det er ikke noe helt nytt. Også liker jeg å skrive og kunne være mer ute blant folk. Det er så mye lære og så mange flinke folk en møter, sier han.

Moberg skal fortsatt være tilknyttet mediehuset som i 2023 opplevde vekst i opplagstallene og det med hele 6.524 abonnenter. Sist uke feiret organisasjonen at milepælen med 30.000 betalende digitale abonnenter ble nådd.

- Hvor er du savner du å være mer?

- Jeg forsøker å få med meg flere konferanser og spiller inn podkaster der jeg møter mange spennende personer. Jeg tror jeg har spilt inn 525 episoder nå. Men jeg skulle gjerne vært litt mer ute blant bedriftene. Det er veldig mange spennende, norske teknologibedrifter. Man blir aldri ferdig utlært, sier han. 

- Du er 63 år og fortsetter i TU, blir du nå karrieren ut der? 

- Jeg har i hvert fall ingen andre planer, så får vi se om jeg lykkes, sier han.

Den nye ledelsen er også blitt konstituert og i første omgang har styret konstituert Espen Havnen-Olesen og Tor M. Nondal som henholdsvis administrerende direktør og ansvarlig redaktør.   

- Jeg er glad for tilliten fra styret. Espen og jeg er svært motivert for sammen med de ansatte å videreføre alt det spennende som nå er på gang i TU Media inntil styret har en permanent løsning på plass. Redaksjonen i TU Media består en gjeng dyktige, engasjerte og kunnskapsrike journalister, som de siste par årene gjentatte ganger har vært nyhetsledende på store og viktige saker, sier Nondal. 

TU Media gir ut bladet og nettavisen Teknisk Ukeblad og TU.no og hadde i 2022 en omsetning på 111 millioner kroner. 

Etter det Kampanje erfarer skal Moberg fremover være teknologiredaktør og skrive kommentarer for publikasjonen 

Les også: VG kjøper Diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad

  - Etter snart 15 år og på eget initiativ har jeg i dag fratrådt som administrende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad Media. Men  jeg fortsetter i selskapet. Nå som teknologiredaktør, skriver Moberg i en oppdatering på LinkedIn

Moberg skriver videre at «han skal konsentrere seg om å lage innhold, kommentarer og podkaster om alle de spennende teknologiene og (primært) norske satsingene/selskapene som forsøker å slå seg opp i verden.»

- Spekteret er virkelig vidt! Fra miniorganer og havbunnsmineraler til intelligente transportsystemer og fusjonskraft med mye mer. Dette skal bli bra, skriver TU Media-sjefen

 

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Moberg uten å lykkes.