Torsdag formiddag ble det kjent at Amazon Prime overtar ni Viaplay-serier. Det inkluderer den norske dramaserien «Harald og Sonja», som tar for seg kongeparets kamp for kjærligheten. Serien er regissert av Vibeke Idsøe og produsert av Paradox.

Andre norske dramaserier som opprinnelig er blitt produsert for Viaplay, men som nå dukker opp på Prime Video, er «I kjærlighetens navn»«Festning Norge»«Solo» og andre sesong av «Furia»

I tillegg til de norske seriene, har Prime sikret seg danske «Den som dreper» og «Bullshit», samt svenske «Jana - merket for livet» og «Paradis City».

Les mer: Prime overtar ni Viaplay-serier - skal vise norsk kongedrama

- Pågående diskusjoner med flere
Avtalen er kommet i stand etter at Viaplay havnet i store økonomiske problemer og varslet en total omlegging av innholdsstrategien sin.

Hvor mye dramapakken er verdt, vil de imiderltid ikke uttale seg om. 

- Vi avslører ikke økonomiske rammer på kommersielle partnerskap, sier kommunikasjonsdirektør i Viaplay, Fredrik Olimb til Kampanje. 

Olimb sier likevel at avtalen vil dekke en betydelig del av Viaplays samlede investeringer for titlene.

- Viaplay fortsetter også å selge både de nye og eksisterende titlene i markeder som ikke dekkes av avtalen, og vi er i pågående diskusjoner med flere parter.

- Hvorfor vil dere ikke beholde seriene selv? 

- Denne avtalen er i tråd med vår strategi, gir avkastning på investeringen og viser kvaliteten på innholdet vårt til andre potensielle partnere, samtidig som vi beholder rettighetene i de fleste ikke-nordiske territorier. 

- Dette er en god avtale for oss, understreker Olimb. 

Tyst om ny «Pørni»-sesong
Rett før jul ble det kjent at Netflix overtar storsatsingen «Ronja Røverdatter». SkyShowtime har på sin side sikret seg den svenske dramaserien «Veronika» med norske Tobias Santelmann i en av hovedrollene.

Til tross for at flere store strømmetjenester har kjøpt opp rettighetene til flere Viaplay serier, forteller Olimb at de fortsatt har mye innhold å by på for sine nordiske TV-seere, og som de vil fortelle mer om på et senere tidspunkt. Inkludert originalproduserte lokale dramatitler.

- Hvilke serier er det som kommer på lufta fremover?

- Det vil vi kommunisere gradvis når vi er klare for det, men den neste dramaserien vi slipper er sesong fire av krimserien «Wisting», som vi slipper som årets påskekrim på Viaplay, sier Olimb. 

I fjor sommer solgte Viaplay rettighetene til første sesong av braksuksessen «Pørni» til NRK. Kommunikasjonsdirektør i Viaplay har tidligere uttalt ovenfor Kampanje at de håpet salget ville bidra til seer-vekst. Olimb bekreftet i tillegg at de lager ytterligere to nye sesonger, som skal vises på Viaplay.

Når de kommer vil han imidlertid ikke avsløre. 

- Vi har ikke noe nytt å melde om «Pørni» per nå, sier Olimb.