Torsdag meldte Kampanje at TV-forhandlingene mellom Viaplay og Telia gikk på overtid. Om ikke partene ble enige om en ny TV-avtale sto en halv million av Telias TV-kunder i fare for å miste kanaler som TV3, TV3+ og V Sport-kanalene.

Les også: Viaplay og Telia forhandler på overtid om ny TV-avtale

Viaplays Premier League-rettigheter skal ha vært et punkt partene ikke var enige om. Nå er det imidlertid klart at den engelske toppdivisjonen blir en del av den nye TV-avtalen.

- Vi er veldig glade for å ha landet en ny avtale med Telia for en lengre periode, som gjør at kundene deres får tilgang til Viaplay Groups lineære kanaler, strømmetjeneste og ikke minst også Premier League, hvor vi sender alle 380 kamper hver sesong direkte på Viaplay og sportskanalene våre, sier norgessjef i Viaplay Group, Kenneth Andresen i en pressemelding.

Strekker seg over flere år
I pressemeldingen skriver partene at de er enige om en «en ny og utvidet, langsiktig avtale som styrker samarbeidet». Telias kunder får tilgang til strømmetjenesten Viaplay, i tillegg til lineærkanalene TV3, TV3+, TV6, V sport-kanalene og V Film, og også Premier League.

- Den nye avtalen gir et løft for flere av Viaplay Group sine forretningsområder – Premier League, økt distribusjon på våre sportskanaler og fokus på Viaplays film- og serieprodukt, sier Andresen.

Det kommer ikke frem hvor lang avtalen er, men de skriver i meldingen at den strekker seg over flere år. 

- Både på sport- og innholdsfronten er det utrolig mye moro fremover, og derfor er det ekstra gledelig at vi nå har landet en avtale som sikrer Telias kunder den beste underholdningen og sporten på norske skjermer, sier Andresen.

Flere sportsrettigheter
Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, forteller at de er godt fornøyde med å ha fått på plass en ny avtale med Viaplay.

- Kundene vil blant annet om kort tid få tilgang til Premier League hvor de kan følge Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Vi kan samtidig love at det kommer flere spennende nyheter til våre kunder etter hvert, så det er bare å glede seg, sier han i meldingen.

Viaplay sitter på flere sportsrettigheter i Norge, deriblant Formel 1, tysk Bundesliga, håndball og vintersport.

I tillegg til sportsrettigheter dramainnhold viser også Viaplay realityserier som blant annet Paradise Hotel, Luksusfellen og Camp kulinaris.