Sist helg satte Taylor Swift prisrekord i Grammy-utdelingen, og til ørdag holder hun utsolgte konserter i Tokyo. Enn så lenge har Swift verken avkreftet eller bekreftet at hun dukker opp på Superbowl – noe som ser ut til å pirre fansen.

Artistens forhold til Kansas City Chiefs'-spilleren Travis Kelce har fått enorm oppmerksomhet siden ryktene om en romanse mellom dem begynte å svirre sist sommer. Swift-feberen har ført til rekorder i både seertall og salg av billetter og supportereffekter, og nå spør «alle» seg om hun kommer til å være til stede når kjæresten skal forsøke å vinne Superbowl for tredje gang.

- For nordmenn flest er Taylor Swift den mest kjente NFL-profilen akkurat nå. Det gir bare mer trykk rundt det, større interesse og flere innganger og vinkler til kampen. Så det er bare positivt, sier rettighetssjef Aslân Farshchian i VG, som viser kampen i Norge.

VG+ Sport håper naturligvis på at det 34-årige popfenomenet skal lokke flere abonnenter og seere til deres Superbowl-sending.

- Vi håper jo at det vil bidra til det. Hun gjør at flere får et forhold til det og blir klar over at kampen skjer. Jeg tror de aller fleste vet hva Superbowl er, det er en såpass stor kamp, men de tenker kanskje ikke på at kampen skjer akkurat denne helgen, sier Farshchian til NTB.

VG har også måttet tilpasse den redaksjonelle dekningen av NFL som følge av Swifts inntreden i sporten.

- Det er blitt relevant for en større del av redaksjonen, for Rampelys og for de som jobber mot unge og mot den delen av journalistikken. Det blir rett og slett flere innganger enn den sportslige. Det er blitt en stor greie og et voldsomt fokus på henne sier, rettighetssjefen og trekker en parallell til andre forhold mellom idrettsstjerner og artister.

- Det er større trykk rundt dette forholdet enn det var rundt for eksempel Gerard Pique (fotballspiller) og Shakira (sanger). Det forholdet ble aldri større enn fotballen. Nå er det nesten slik at Taylor Swift går utenpå det sportslige for folk flest.

I USA ventes seertallene i årets Superbowl å overgå rekorden fra oppgjøret mellom New England Patriots og Seattle Seahawks i 2015. Da var det 126,3 millioner amerikanere som så kampen på ulike plattformer, ifølge tall fra Sports Media Watch.

NFL-stjernen Travis Kelce delte nylig noen tanker om fenomenet Taylor Swift, rampelyset hun står i og effekten hennes på NFL-seerne.

- Hun skriver historiebøkene selv nå. Og hun har definitivt brakt mange nye seere til sporten vår, sa han på et av pressetreffene inn mot Superbowl.