«Spillet» har tolv deltagere blitt fraktet til en ukjent lokasjon der de skal bo og konkurrere mot hverandre. I tolv dager blir de utfordret med nye oppgaver, før de må eliminere en spiller – som blir forvist til kjelleren, og dermed blir en såkalt «kjellerspiller».

Premieren var tilgjengelig både på TV 2 og TV 2 Play fredag, og har så langt blitt sett av 815.000 seere, der 450.000 har sett det på TV 2 Play.

- Du verden! Det er helt fantastiske premieretall, sier programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen, til Kampanje.

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt bedre premieretall på TV 2 Play for et lignende programkonsept. Dette var en helt utrolig start, følger han opp med.

Til sammenligning hadde urpremieren av realityserien «Forræder» 423.000 seere etter like mange dager i 2019.

- Blir bedre og bedre
Rønningen har selv sett alle episodene og sier til Kampanje at seerne har mye å glede seg til.

- Til de som liker det de har sett så langt – kan jeg love at det bare blir bedre og bedre, og at seerne kan glede seg til fortsettelsen.

Det er foreløpig ikke lagt opp til flere sesonger.

- Vi gleder oss over en fantastisk start, men vi tar en sesong av gangen. Om det eventuelt blir en sesong to, er en avgjørelse vi tar lengre ned i veien. Men det er absolutt mulig å lage flere sesonger.

Forventingene var høye til «Spillet» i forkant av premieren, men at seertallene skulle tippe 800.000 seere - var selv ikke programredaktøren forberedt på.

- Det er alltid knyttet stor spenning til nye formater, og sørlig til internasjonale formater som vi fornorsker. Men vi synes formatet er godt og vi hadde et håp om at det skulle falle i smak, selv om jeg må innrømme at seertallene er over all forventning, sier Rønningen.

Basert på oscarvinnende film
«Spillet» er et programkonsept fra Sør-Korea og er inspirert av den oscarvinnende filmen «Parasite». I Norge er det produksjonsselskapet Mastiff som står i kulissene.

Kjendisene som er med er Anette Hoff, Danby Choi, Erik Thorstvedt, Henrik Fladseth, Herman Dahl, Ida Elise Broch, Line Andersen, Martha Leivestad, Martine Lunde, Steffen Eriksen, Victoria Schau og Vidar Magnussen.

Deltagerne blir overvåket av observatørene Harald EiaTruls SvendsenCathrine FossumAlexandra Joner, og Victor Sotberg, som underveis analyserer og synser rundt deltagernes valg.

TV 2 har hektet flere seere med sine nye realitykonsepter den siste tiden. «Oslolosen» og Petter Northug i Vinnerschkalle hanker stadig inn seere, og pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl forteller at premieretallet nesten har doblet seg siden premieren forrige tirsdag. Premieren endte på 386.000 seere, og har i løpet av en knapp uke steget til 744.000 seere.

Les mer: Nesten 400.000 så «Vinnerschkalle» på TV 2: - En sterk premiere