Det kommer frem i en pressemelding fra Spellemann.

4. april er det duket for musikkbransjens store festaften når Spellemann 2023 går av stabelen på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Nytt av året er at Spellemann har valgt å inngå et strategisk samarbeid med Nettavisen og Amedia som mediepartner, og årets prisutdeling streames direkte og gratis for alle med Nettavisen som hovedplattform.

- Etter 50 år med tradisjonell TV-sending, har Spellemann valgt å gå en litt annen vei i år. Gjennom samarbeidet med Amedia og Nettavisen håper vi å nå enda bredere ut til publikum i hver eneste del av Norge, gjennom lokale og sentrale kanaler. Vi tror lokal forankring vil være et gode for både nominerte artister og for publikum, sier Erlend Gjerde i Spellemann.

I tillegg til Amedia har Spellemann inngått et større samarbeid med Pepsi for årets utdeling.

- Spellemann er en kultur- og musikkinstitusjon i Norge. At Nettavisen og Amedia nå skal være mediepartner, ser vi på som en tillitserklæring og stor mulighet, sier Christian Thu, salgsdirektør i Amedia og fortsetter:

- Med Pepsi på laget, som er en av verdens største merkevarer, blir dette en nytenkende og attraktiv måte å vise frem det beste artist- og musikk-Norge har å by på. Vi skal gjøre vårt ytterste for at både Spellemann og Pepsi blir synlige i våre kanaler.

Spellemann fyller i år 51 år og har blitt vist på NRK i samtlige år med unntak av et kort opphold på TV 2 fra 2004 til 2011.