Det er i kommentarfeltet til Kjetil Rolness på Facebook, der samfunnskritikeren slakter tirsdagens debatt om likestilling, at «Debatten»-programleder Fredrik Solvang legger seg paddeflat.

- Dette ble et av de dårligste «Debatten»-programmene vi har lagd, etter min vurdering, skriver Solvang.

Han forklarer at intensjonen bak programmet var å diskutere hvorvidt kvinnekampen går på bekostning av menns stilling i samfunnet.

- Det starter helt skeivt da det viser seg at det knapt er noe igjen av det opprinnelige budskapet til Simen Velle. Det fører til at resten av ordskiftet blir en saus med skyggeboksing mot en motstander som ikke finnes. 

Bakteppet for gårsdagens sending var et utspill fra FpU-leder Simen Velle i TV 2 om at vi har fått en «tinderfiksert» sexkultur. Velle har senere gått ut og beklaget deler av det opprinnelige innlegget. Det har likevel utløst en debatt om hvorfor noen menn ikke lykkes i kjærlighetslivet.

Kjetil Rolness oppsummerer sendingen slik i sitt Facebook-innlegg:

- Seerne må sitte å høre på gjester som snakker forbi hverandre, gjentar seg selv, og krangler om ting de egentlig er enig i. Det er uklart både hva emnet er, hvor konfliktlinjene går, og hvor programleder vil.

Ifølge sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet har det bare kommet fire klager på «Debatten». Tre av dem handler om at VGTV-profil Sunniva Tillson, bedre kjent som «StSunniva», innledet sendingen med et humorinnslag.

- Litt sånn som Velle og vennene hans, så har jo jeg og mine venninner vår egen forskning å hvile på. Jeg har ligget med veldig mange menn, og ut ifra den forskningen så har jo vi sett et litt annet mønster, sa Tillson i sendingen.

Les mer: Får kritikk for humorstunt: - Kan svekke tilliten til Debatten